Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Πρωταθλήτρια η Ζωσιμαία .



Ολοκληρώθηκε σήμερα το σχολικό πρωτάθλημα αγοριών με το Λύκειο της Ζωσιμαίας να κατακτά το τρόπαιο και να παίρνει το εισιτήριο εκπροσώπησης του νομού Ιωαννίνων.  
Ο σημερινός αγώνας μεταξύ της Ζωσιμαίας και του 2ου Λυκείου ήταν υπόθεση ρουτίνας για τους παίχτες του Γ. Ανυφαντή που επιβεβαίωσαν απόλυτα το χαρακτηρισμό του φαβορί και είχαν το περιθώριο να κάνουν , έστω κατά διαστήματα, επίδειξη ισχύος προσφέροντας θέαμα με Αναγνωστάκη , Παπατσίμπα και Καρκαντέλο.
Η  Ζωσιμαία έδειξε τα δόντια της από τα πρώτα 5 λεπτά με επιμέρους σκορ 10-0 με το 2ο εκτός … τόπου. Στο 2ο οκτάλεπτο ο προπονητής της Ζωσιμαίας αποφάσισε να δώσει περισσότερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι αποσύροντας στον πάγκο τα δυνατά του χαρτιά . Έτσι το 2ο Λύκειο ανάσανε και προηγήθηκε με επιμέρους σκορ 8-11. Ήδη όμως το παιχνίδι είχε κριθεί . Στο τέλος του 3ου οκτάλεπτου η Ζωσιμαία είχε ανοίξει την ψαλίδα στους  +27 με αποτέλεσμα η 4η περίοδος να κυλίσει με εντυπωσιακά καλάθια,  έξυπνες assist και καρφώματα.  
Μετά τον αγώνα ακολούθησε η απονομή του κυπέλλου , ενώ έγινε γνωστό ότι επόμενος αντίπαλος για τη Ζωσιμαία θα είναι το 1ο Λύκειο Ηγουμενίτσας. Η ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής του αγώνα δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί , αλλά το πιθανότερο είναι το παιχνίδι να γίνει στα Γιάννενα μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.
Ο αρχηγός της Ζωσιμαίας Γιάννης Αναγνωστάκης με αλλαγή στο look που θύμιζε Τζιμπρίλ Σισέ δήλωσε : « Όπως το περιμέναμε ο σημερινός αγώνας ήταν εύκολη υπόθεση για μας. Τα ζόρια πέρασαν αφού κατορθώσαμε να αποκλείσουμε τα δυνατά σχολεία , δηλαδή το 4ο και στη συνέχεια το 3ο Λύκειο. Ελπίζω και στη συνέχεια να τα πάμε καλά. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και είμαι αισιόδοξος . Συγχαρητήρια στους συμπαίχτες μου για τη δυναμική σημερινή εμφάνιση και τη νίκη».
Από την πλευρά του 2ου ΓΕΛ σχολιάστηκε με πολύ χιούμορ. «Όπως είδατε το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες …».
Άριστη η διαιτησία του κ. Ζιώγα και της κας Τσιούρη.
Οκτάλεπτα : 24-4 , 32-15 (ημ) , 48-21 , 69-32 .
Λύκειο Ζωσιμαίας : ( ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ) : Καρκαντέλος Σωτ. 3(1) , Ποσποτίκης 8(2), Δημητριάδης , Βαρδάκης 2 , Γεωργίτσης 2 , Παπατσίμπας 2, Φίτσας 6, Καρκαντέλος Β. 12, Ζαραβέλας 4, Μπουρδούκης 5, Αναγνωστάκης 25 (2).
2ο ΓΕΛ Ιωαννίνων ( ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ) : Κωστούλας 5(1), Φώτου 8(2), Κοντογιάννης , Τσιούρης , Πλιακοπάνος 2, Οικονομίδης 9, Παγούνας , Σταχούλης 2, Ντόβας 4, Ντάγιος 1, Μπέλλος , Μπενέκας 1. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: