Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Μπάσκετ μετά … μουσικής.



Ο Θόδωρος Τσιρώνης , βασικό power forward , στην ανδρική ομάδα ανδρώθηκε παίζοντας μπάσκετ στις Ακαδημίες και τα αγωνιστικά τμήματα του ΑΓΣΙ . Ταλαντούχος στο άθλημα, άριστος μαθητής στο σχολείο και ερωτευμένος με τη μουσική κατορθώνει την τελευταία δεκαετία να συνδυάζει ιδανικά τις νότες με το σκοράρισμα. Δυο διαφορετικοί χώροι που στον καθένα αφιερώνει αρκετό χρόνο κάθε μέρα. Συχνά αμέσως μετά την προπόνηση ακολουθεί η πρόβα ή και το αντίθετο. Όσο κι αν εξελίσσεται σαν άνθρωπος ο αθλητισμός και η τέχνη πάντα τον συντροφεύουν στα όνειρα , του κάνουν παρέα στα δύσκολα. Δύο δυνατές φλόγες , δυο χαρίσματα που γεμίζουν τη ζωή του.
Από την αθλητική και φοιτητική του διαδρομή γνωρίζουμε τα σημαντικότερα. Αριστούχος μαθητής πέρασε , χωρίς να κάνει σε κανένα μάθημα φροντιστήριο , στη Νομική Θεσσαλονίκης. Σαν φοιτητής έπαιξε μπάσκετ στον Αιγινιακό (Γ Εθνική), στην Χαλκηδόνα και στην Σίνδο (ΕΚΑΣΘ). Ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε 4 χρόνια και σήμερα ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου.  Επιστρέφοντας από τη Θεσαλονίκη αγωνίστηκε για ένα χρόνο στην Παραμυθιά , συνέχισε στον ΑΓΣΙ και πέρσι στέφθηκε πρωταθλητής ΕΣΚΑΒΔΕ με τα ΓΙΑΝΝΕΝΑ BC. Φέτος επέλεξε να επιστρέψει στην αγαπημένη του ομάδα τον ΑΓΣΙ.  
Σήμερα θελήσαμε να ασχοληθούμε λίγο τη μουσική του διαδρομή. Έτσι μάθαμε :
Το καλοκαίρι του 2006 με τους Αλέξανδρο Φυραρίδη, τον Γιώργο Κούτρα τη Γεωργία Μάντζιου και το Σπύρο Μπαρτζώκη δημιουργούν το συγκρότημα NORMA. Οι NORMA The Band είναι ελληνόφωνη ροκ μπάντα με έδρα τα Ιωάννινα. Μουσικά κινείται στην ελληνόφωνη ροκ σκηνή με επιρροές από τη δεκαετία του ’80 και μέχρι σήμερα. Tο 2007 κυκλοφόρησαν σε ερασιτεχνική παραγωγή το ομώνυμο demo τους, αποτελούμενο από 5 κομμάτια. Το τραγούδι «Άνθος Ορεινό» επιλέχθηκε και κυκλοφορεί από το 2009 στην πανελλήνια συλλογή ανεξάρτητων συγκροτημάτων της LYRA και του 902FM («Unsigned United»). Το 2010, κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ» μέσω της ανεξάρτητης εταιρίας “Rana Records”, με επιμέλεια παραγωγής από το Nikodemos T. (“Run Devil Run Studios”) και διατίθεται σε όλα τα δισκοπολεία από την Soundforge Music Group. Επίσης κυκλοφορησε το πρώτο τους video clip για το ομότιτλο με δίσκο κομμάτι “ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ”.
Οι NORMA THE BAND, ενάμιση χρόνο περίπου μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ με τίτλο «Βόρεια και Δυτικά» παρουσιάζουν το δεύτερο video clip που πλαισιώνει το δίσκο τους, αυτή τη φορά στο κομμάτι «ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΗ». To video clip είναι σε παραγωγή των NORMA THE BAND και σε σκηνοθεσία του Μενέλαου Συκοβέλη. Το 2ο official video clip των NORMA THE BAND αποτελεί το επιστέγασμα του ντεμπούτου άλμπουμ «ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ»
Στα 5,5 χρόνια ζωής τους και μέχρι σήμερα, οι NORMA The Band έχουν εμφανιστεί ζωντανά σε πολλές μουσικές σκηνές και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα.
Από τις αρχές του Οκτωβρίου του 2011 κυκλοφορεί η δεύτερη δισκογραφική δουλειά της γιαννιώτικης ροκ μπάντας. Ο καινούριος δίσκος των NORMA THE BAND έχει τίτλο «ΕΝΑΝΤΙΟΝ» και είναι σε παραγωγή των NORMA THE BAND και του
Nikodemos T. Θα κυκλοφορήσει υπό τη σκέπη της γιαννιώτικης ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρίας «Rana Records», με διανομή από την «Soundforge Music Group», σε όλα τα δισκοπωλεία της χώρας.
Τα 7 τραγούδια του «ΕΝΑΝΤΙΟΝ» ηχογραφήθηκαν στις αρχές του περασμένου Αυγούστου στο «The Sonic Ark» Studio, στη Θεσσαλονίκη, όπου η μπάντα διέμεινε σύσσωμη για 15 περίπου ημέρες δουλεύοντας καθημερινά πάνω στο δίσκο, υπό τις οδηγίες του παραγωγού Nikodemos T. 
Ο δίσκος «ΕΝΑΝΤΙΟΝ», ακολουθώντας τα σημεία των καιρών, είναι οργισμένος και επιθετικός με κυρίως κοινωνικοπολιτικό στίχο που στηλιτεύει και ξεσηκώνει. Ο ήχος των NORMA THE BAND δυναμώνει πολύ και εκπλήσσει ευχάριστα, δείχνοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την εξέλιξη και ωρίμανση της ελληνόφωνης ροκ μπάντας από την πόλη μας.
Μαζί με το «ΕΝΑΝΤΙΟΝ», στην ίδια συσκευασία, συμπεριλαμβάνεται και ένα Bonus CD, που περιέχει τους συνδετικούς κρίκους ανάμεσα στις δύο κυκλοφορίες των NORMA THE BAND, το «ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ» και το «ΕΝΑΝΤΙΟΝ», δηλαδή τα 2 Remixes από τους M.A.D Deejays στα τραγούδια «Βόρεια και Δυτικά» και «Λάθος Στιγμές», καθώς και τα 2 video clips σε σκηνοθεσία του επίσης Γιαννιώτη Μενέλαου Συκοβέλη στα τραγούδια «Βόρεια και Δυτικά» και «Παραίσθηση».

Επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες των ΝΟRΜΑ στο διαδίκτυο: 

Μέλη  ΝΟRΜΑ THE BAND
* Γιώργος Κούτρας/ Φωνή
* Θοδωρής Τσιρώνης/Κιθάρες, Φωνητικά
* Αλέξανδρος Φυραρίδης/Τύμπανα
* Γεωργία Μάντζιου/ Μπάσο
* Στέφανος Χρηστίδης/ Κιθάρες

Ευχόμαστε στο Θόδωρο να συνεχίσει να έχει πολλή υγεία και ενέργεια , ζεστό χαμόγελο και καλή διάθεση , όπως μέχρι σήμερα , για να σκοράρει με επιτυχία στη μουσική με τους NORMA και στο μπάσκετ με την αγαπημένη του ομάδα τον ΑΓΣΙ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: