Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ντέρμπι στην Πρέβεζα. ΑΤΛΑΣ – ΑΓΣΙ : 60-64



Δύσκολο διπλό για την ανδρική μας ομάδα , η οποία τελικά κατόρθωσε να κερδίσει τον ΑΤΛΑ με 60-64 και συνέχισε να βρίσκεται ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα της Α1 Ανδρών ΕΣΚΑΒΔΕ.
Το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ήταν ισορροπημένο, με τον ΑΓΣΙ να μπαίνει δυνατά , αλλά τον ΑΤΛΑ να παίρνει τον έλεγχο από το δεύτερο 5λεπτό και μετά , δείχνοντας διάθεση να χτυπήσει το ματς στα ίσα. Η πρώτη περίοδος έληξε ισόπαλη με την ομάδα μας να σκοντάφτει επιθετικά μη βρίσκοντας τις απαιτούμενες λύσεις στην τελική προσπάθεια. Ο τραυματισμός του Παπαγγέλη (ελαφρύ διάστρεμμα) και τα 3 φάουλ του Τσιρώνη , στο 2ο δεκάλεπτο , δυσκόλεψαν το έργο του Τσουκανέλη και ευνόησαν τους γηπεδούχους. Ο ΑΤΛΑΣ παίζοντας ψυχωμένα , ψύχραιμα και ομαδικά είχε την ευκαιρία να χτίσει διαφορά που έφτασε , με τη λήξη του ημιχρόνου , τους +8π. Η ανάπαυλα σίγουρα ωφέλησε την ομάδα μας που στο 3ο δεκάλεπτο παρουσιάστηκε βελτιωμένη , έπαιξε καλή άμυνα , κέρδισε τα ριμπάουντ και με τους Τσιρώνη και Φίλιο εύστοχους στην επίθεση ψαλίδισε τη διαφορά και κατόρθωσε να γυρίσει το ματς (επιμέρους σκορ 10-21) . Η τέταρτη περίοδος εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία και τον αγώνα να κρίνεται κυριολεκτικά στο τελευταίο δίλεπτο και στις λεπτομέρειες.  Από τον ΑΓΣΙ διακρίθηκαν οι Τσιρώνης και Οικονομίδης που είχαν τον πρώτο λόγο των προσπαθειών στα κρίσιμα σημεία.
Από τον καλό ΑΤΛΑ ξεχώρισαν οι Τσέτσικας , Κιτσαντάς και Θωμάς.
Ο κ. Τσουκανέλης μας είπε για τον αγώνα: «Από την αρχή της εβδομάδας είχα τονίσει στους παίχτες μου ότι ο σημερινός αγώνας απαιτούσε ιδιαίτερη προσοχή και ότι η αποστολή μας δεν θα ήταν εύκολη. Κάπως έτσι εξελίχθηκε ο αγώνας. Επιγραμματικά σήμερα δεν είμαστε καλοί. Στην επίθεση ιδιαίτερα ήμασταν απογοητευτικοί και επιπόλαιοι. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήμασταν φλύαροι στην περιφέρεια και παίζαμε χωρίς ρυθμό. Ευτυχώς στην άμυνα , κυρίως στο 3ο δεκάλεπτο , τα καταφέραμε καλύτερα και έτσι μείναμε μέσα στο παιχνίδι . Οι τραυματισμοί των Παπαγγέλη και Ντούσκου επηρέασαν αρνητικά την απόδοσή μας, αλλά ευτυχώς στο τέλος κατορθώσαμε να κερδίσουμε τους δύο πολύτιμους βαθμούς».  
Καλή η διαιτησία των κ.κ. Τσώνου και Μίγδου.  
Δεκάλεπτα: 18-18, 37-29 (ημ) , 47- 50, 60-64.
ΑΤΛΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ (Ροντογιάννης):  Παρούσης 8 (2), Μαυρομάτης , Θωμάς 10 (1),  Γάκης 8, Κιτσαντάς 9 (2), Χαραλαμπόπουλος , Τέφας Αχ., Σκλαβενίτης,Τέφας Β. 2, Ευθυμίου,   Ζιώγας 9, Τσέτσικας 14.
ΑΓΣΙ (Τσουκανέλης – Κουβάτσης) : Ντούσκος  , Μακρής , Αντωνίου 7, Οικονομίδης 12 (3) , Κατσαπρακάκης , Φίλιος 10, Μάντζιος 3, Παπαγγέλης 4, Τσιρώνης 20 (1), Αναγνωστάκης 8 (1).

Αποτελέσματα 6ης  αγωνιστικής :
Ναύπακτος - Βόνιτσα …….52-77
Άτλας -  ΑΓΣΙ …………….60-64
Παναιτωλικός – Αστακός …62-50
Iόνιος – Νικόπολη …………58-74
Παραμυθιά - Α.Ο. Αγρινίου .41-99
Καναλάκι – Φαίακας ……….74-66

Βαθμολογία
Ομάδα
Βαθ
Αγών
Α.Ο. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
12
6
Α.Γ.Σ.Ι.
11
6
Σ.Κ. ΝΙΚΟΠΟΛΗ
10
6
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ Γ.Φ.Σ.
9
6
ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ
9
6
Α.Ο. ΒΟΝΙΤΣΑΣ
9
5
Π.Α.Σ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
8
5
ΙΟΝΙΟΣ Α.Σ.
8
5
ΑΤΛΑΣ Α.Π.Σ.
7
6
Α.Ε. ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ
7
6
ΦΑΙΑΚΑΣ Κ.Ε.
6
5
Κ.Α.Ε. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
6
6

Δεν υπάρχουν σχόλια: