Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Πρωταθλητές οι παίδες του ΑΓΣΙ σε έναν τελικό … θρίλερ. ΦΑΙΑΚΑΣ-ΑΓΣΙ: 63-64



Το άγχος ήταν φανερό στο πρώτο μέρος για τον ΑΓΣΙ που κάνοντας κακό ξεκίνημα έμεινε πίσω στο σκορ με τη διαφορά , στις αρχές του β’ δεκάλεπτου, να φτάνει το +13 και λίγο πριν το ημίχρονο να αυξάνει στο +18 (30-12 επιμέρους σκορ). Βελτιώνοντας πάντως την άμυνα το ημίχρονο έκλεισε στο 36-24. Από την έναρξη του β’ ημιχρόνου και μετά η εικόνα άλλαξε.  Το γ’ δεκάλεπτο ανήκει αποκλειστικά στην ομάδα του Τσουκανέλη που πίεσε, ήταν καταπληκτική στην άμυνα και παίζοντας με υπομονή και ψυχραιμία κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά και να φέρει το ματς στα ίσια (43-43) . Το παιχνίδι στο 4ο δεκάλεπτο ήταν πραγματικό ντέρμπι με τον ΑΓΣΙ, 3 λεπτά πριν το φινάλε , να περνάει μπροστά με +4 (58-54). Εκεί ο Φαίακας επιχείρησε την τελική αντεπίθεση.  Οι Κερκυραίοι κάλυψαν τη διαφορά και προηγήθηκαν κάνοντας σε ελάχιστο χρόνο ένα σερί 7-0. Η ομάδα μας όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ο ΑΓΣΙ ξαναπέρασε μπροστά στον πόντο (62-61) με το τελευταίο λεπτό να είναι ακατάλληλο για καρδιακούς. Από τον ΑΓΣΙ κορυφαίος ο Αλέξανδρος Θειακός με όλα τα παιδιά να δίνουν το καλύτερο εαυτό τους , κυρίως στο β’ ημίχρονο , και να κερδίζουν τον τίτλο απέναντι σε έναν άξιο και δυνατό αντίπαλο. Από το ΦΑΙΑΚΑ ξεχώρισαν ο Τζώρτζης Παυλογιάννης , ο Πέτα και ο Κουλούρης.

Την ομάδα του ΑΓΣΙ συνόδευσαν στην Ηγουμενίτσα από το Δ.Σ ο Κ. Θωμάς Καννής που επιβράβευσε παίχτες και τεχνική ηγεσία για την κατάκτηση του τίτλου. «Το παιχνίδι το κέρδισε η άμυνα» μας  είπε.
Στον πάγκο για την ομάδα μας ήταν ο τεχνικός Διευθυντής Βαγγέλης Παππάς που βοήθησε καθοριστικά με την εμπειρία του.
Ο General manager Νίκος Κασιούμης δήλωσε : «Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους προπονητές τους. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι ανάμεσα σε δυο καταπληκτικές παιδικές ομάδες,  που κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες. Για μας είναι ο 10ος τίτλος μέσα σε 5 χρόνια. Οι φιλοδοξίες μας για φέτος δεν τελειώνουν εδώ» .
Στο πάγκο επίσης βρέθηκαν ο βοηθός του προπονητικού τμήματος Κώστας Ηλιάδης, αλλά και τα παιδιά που δεν έπαιξαν, Βασίλης Παππάς , που έχει διάστρεμμα και ήταν με πατερίτσες, αλλά και ο Θοδωρής Κασόλας.
Συμπαραστάτες πολλοί γονείς των παιδιών , οι έφηβοι Κ. καραμπίνης και Μ. Τζάνης.  
Καυτή η κερκίδα και από τη μεριά του Φαίακα όπου περίπου 30 νεαροί φίλαθλοι εμψύχωναν την ομάδα τους.
Διαιτήτευσαν οι κ.κ. Ζέρβας και Γεροδήμος.  
Δεκάλεπτα
18-8 , 36-24 (Ημ) , 43-43 , 63 – 64.
ΦΑΙΑΚΑΣ (Χάρη Φλώρα-Τσιώλης Στ.): Παναρλέτος, Οικονομίδης 5, Πελαής, Κουλούρης 11, Πολύζος-Κώνστας 5(1), Πέτα 14(2), Αδάμης, Σουλάνης, Τσιριγγάκης, Παυλογιάννης 28(1), Παπαβλασόπουλος, Κοσκινάς.
ΑΓΣΙ (Τσουκανέλης - Κουβάτσης): Τσακανίκας 10, Μπέλλος 8, Χαρίσης 6, Καραμπίνης 14, Βαρδάκης, Φίτσας, Γκαραμέτσης 2, Μπουρδούκης, Θειακός 24, Καννής, Παπαδόπουλος, Μπαλτζής. 



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΒΕΡΟΣ ΤΣΟΥΚΑΝΕΛΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΒΑΤΣΗΣ ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ. ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ