Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Πελοποννησιακός πόλεμος στο ΕΑΝΚΙ . ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80 – ΑΕΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ: 78-66



Μεγάλο παιχνίδι για δεύτερη συνεχόμενη μέρα έγινε στο ΕΑΝΚ Ιωαννίνων στα πλαίσια των προκριματικών των εφήβων για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η ομάδα του ΣΠΟΡΤΙΓΚ , εμφανώς απογοητευμένη και κουρασμένη μετά την αναμέτρηση με τον ΑΓΣΙ , αλλά και με απόντα τον βασικό της άσσο  (Γεράνιο)  βρέθηκε στα πρώτα λεπτά πίσω στο σκορ. Η Καλαμάτα παρουσιάστηκε με διάθεση να κερδίσει το παιχνίδι και με τους Αντωνόπουλο , Πολιτόπουλο και Παπουτσή πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Οι παίχτες του Γοργόλη αντέδρασαν πρόσκαιρα κερδίζοντας στον πόντο το 1ο δεκάλεπτο (18-19) . Στη δεύτερη περίοδο η Καλαμάτα κυριάρχησε σε άμυνα και επίθεση με 5 τριπ  , πολλά ριμπάουντ αλλά και εύστοχες βολές με αποτέλεσμα το ημίχρονο να τελειώσει στο +10 για τους τυπικά γηπεδούχους. Στο 3ο δεκάλεπτο οι Πατρινοί προσπάθησαν να γυρίσουν το παιχνίδι αλλά η παρουσία του Πολιτόπουλου μέσα στη ρακέτα αποδείχτηκε καθοριστική. Στα μέσα της τέταρτης περιόδου το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ντέρμπυ με τον ΣΠΟΡΤΙΓΚ να ισοφαρίζει και να διεκδικεί τη νίκη. Τελικά η αποβολή με 5 φ. του Μακρή έδωσε την ευκαιρία στην Καλαμάτα να κρατήσει μικρό προβάδισμα που στα τελευταία δευτερόλεπτα διευρύνθηκε στους +12.
Έτσι το ταξίδι τελείωσε για το ΣΠΟΡΤΙΓΚ με δύο ήττες , ενώ αύριο απομένει το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον ΑΓΣΙ και τους σημερινούς νικητές , την Καλαμάτα 80 , με έπαθλο το εισιτήριο για τους τελικούς του πανελλήνιου πρωταθλήματος εφήβων.
Άψογη η διαιτησία της κας Στάθη και του κ. Ζέρβα.
Δεκάλεπτα : 18-19 , 40-30 (ημ) , 58 – 53 , 78 – 66.
ΑΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80 (ΑΒΔΑΛΑΣ – ΠΑΥΛΗΣ): Μπαϊρακτάρης 2, Τσελίκης 5, Υφαντής , Γκάνας , Λώλος , Ροβόλης , Πουλουπάτης 8(2), Σκοκέας , Αντωνόπουλος 17(4) , Μουντάνος , Πολιτόπουλος 24 , Παπουτσής 22.
ΑΕΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ (ΓΟΡΓΟΛΗΣ - ΓΙΑΤΡΑΣ) : Μαγγιώρος 11(1), Ρούτσης 2, Παπαδούδης 2, Παπανικολόπουλος , Ροκανάς 9(1), Γιαννόπουλος , Παπαδημητρίου, Γεωργακόπουλος , Μανέκας11(2) , Λύρας 11(1), Μακρής 20.

Δεν υπάρχουν σχόλια: