Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Νίκη θρίλερ - προβάδισμα πρόκρισης για τους έφηβους . ΑΕΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ – ΑΓΣΙ : 66-69.


Προβάδισμα πρόκρισης πέτυχε η εφηβική μας ομάδα που νικώντας τον ΑΕΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ με σκορ 66-69 βρίσκεται με το ένα πόδι στους τελικούς του πανελλήνιου πρωταθλήματος εφήβων.  Σε ένα απίστευτο παιχνίδι ανάμεσα σε δυο μαχητικές και αποφασισμένες ομάδες ο ΑΓΣΙ ήταν αυτός που τελικά χαμογέλασε, παίρνοντας το «διπλό» επί του Σπόρτιγκ βάζοντας ταυτόχρονα και σοβαρή υποψηφιότητα για την πολυπόθητη πρόκριση.
Το παιχνίδι έδειξε αμφίρροπο από τα πρώτα λεπτά που οι Πατρινοί μπαίνοντας δυνατά και παίζοντας ουσιαστικά προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Ο ΑΓΣΙ δεν αιφνιδιάστηκε και παίζοντας καλή άμυνα μπόρεσε να πάρει κεφάλι στο σκορ με το κλείσιμο του 1ου δεκάλεπτου (16-21) . Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου το σκηνικό άλλαξε καθώς ο Σπόρτιγκ εκμεταλλευόμενος τα λάθη και κάποιες ολιγωρίες του ΑΓΣΙ στην άμυνα έτρεξε ένα σερί 13-0 , κάλυψε την διαφορά και πέρασε μπροστά με  19-9 (επιμ. σκορ). Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια, ουσιαστικά ο αγώνας ξεκίνησε από την αρχή με τους παίχτες του Τσουκανέλη να γίνονται πιο πιεστικοί και αποτελεσματικοί στην άμυνα. Έτσι η ισοπαλία ήταν αναπόφευκτη προς το τέλος του 3ου δεκάλεπτου. Με τον Θωμάι σε μεγάλη μέρα οι παίχτες του Τσουκανέλη κατάφεραν στην τελευταία και καθοριστική τέταρτη περίοδο να κρατήσουν μικρό προβάδισμα και να καταλήξουν στα τελευταία λεπτά , με εύστοχες βολές του Αναγνωστάκη αλλά και τα μαχητικά ριμπάουντ των Λαμπρόπουλου και Μακρή να πάρουν τη νίκη.  Από τον Σπόρτιγκ ξεχώρισε ο Μανέκας 20 πόντοι (6 τριπ) και ακολούθησαν οι Γεράνιος και Μακρής. Από τον ΑΓΣΙ ηγέτης ο Θωμάι με 22 πόντους  (3 τριπ) . Καλή εμφάνιση για τους Νίκο Παπαδόπουλο , Κώστα Λαμπρόπουλο και Πέτρο Μακρή. Το ΕΑΝΚΙ ήταν απ’ τις ελάχιστες φορές γεμάτο και το πάθος των φιλάθλων στη  προσπάθεια της ομάδας μας πραγματικά συγκινητικό.  Ο ΑΓΣ Ιωαννίνων εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσους παραβρέθηκαν και για την ανταπόκριση και τη συμπαράσταση στη δύσκολη αποστολή των εφήβων μας.
Ο κ. Τσουκανέλης δήλωσε : «Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη μεγάλη νίκη τους. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την ψυχική διάθεση για νίκη που έδειξαν οι παίχτες μου,  στοιχείο που ήταν τελικά καθοριστικό για την έκβαση του αγώνα.  Επιθετικά δεν τα πήγαμε και τόσο καλά αλλά τελικά η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα των παιχτών μου ήταν εκείνη που έδινε τις απαραίτητες λύσεις ώστε να μένουμε κοντά στο σκορ απέναντι σε μια πολύ καλά προετοιμασμένη ομάδα και σήμερα ιδιαίτερα εύστοχη  από την περιφέρεια. Οι ψηλοί μας τα πήγαν αρκετά καλά και η ψυχραιμία μάς έδωσε μια πολύτιμη νίκη. Απομένει ένας αγώνας την ερχόμενη Παρασκευή που μοναδικός μας στόχος είναι η νίκη για να προκριθούμε. Θέλω επίσης να τονίσω ότι η προσέλευση των φιλάθλων στο ΕΑΝΚ Ιωαννίνων ήταν πέραν των προσδοκιών μας. Επίσης πρέπει να ευχαριστήσω θερμά όσους βοήθησαν την προσπάθειά μας. Ο κόσμος λειτούργησε σαν παίχτης παραπάνω στο σημερινό κρίσιμο παιχνίδι. Ελπίζω και την Παρασκευή η κερκίδα να είναι όπως και σήμερα γεμάτη». 
Διαιτήτευσαν η κα Τζίμα και ο κ. Σιταρίδης.
Τα δεκάλεπτα: 16-21 , 35- 30 (ημ)  , 48-47 , 66 – 69.
ΑΕΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ (Γοργόλης – Γιατράς) : Μαγγιώρος 1, Ρούτσης , Παπαδούδης 4, Παπανικολόπουλος 2, Ροκανάς 8, Γιαννόπουλος , Παπαδημητρίου, Γεωργακόπουλος , Μανέκας 20 (6), Γεράνιος 17(2), Λύρας 2, Μακρής 12 .
Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων (Τσουκανέλης – Κουβάτσης) : Καραπάνος , Ν. Παπαδόπουλος 2, Αλεξίου , Μπούνας 1, Μακρής 8, Τζάνης , Θωμάι 22 (3), Μάντζιος 8, Κύρκος , Λαμπρόπουλος 14, Δ. Παπαδόπουλος , Αναγνωστάκης 14. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

40 LEPTA AKOMI....................SIGXARITIRIA PAIDIA,SIGXARITIRIA KAI STON KOSMO!!!!!!