Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Νικηφόρο φινάλε για τους άνδρες. ΑΓΣΙ – ΑΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ : 92-60


 
Ιδανικά τελείωσαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις οι άνδρες του ΑΓΣΙ επικρατώντας στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου 2011-12 του ΑΟ Βόνιτσας. Οι παίχτες του Τσουκανέλη απέδειξαν σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια του πρωταθλήματος ότι  δίκαια θα βρεθούν , ύστερα από μια δεκαετία , στον τελικό της Α1 Ανδρών.  Αγωνιστικά η Βόνιτσα παρουσιάστηκε στο παρκέ με έξι μόλις παίχτες και  μάλλον αδιάφορη για το αποτέλεσμα. Ακόμα κι έτσι πάντως οι παίχτες του κ. Κώστα  Παπίρη δεν ήταν εύκολος αντίπαλος. Αυτό οι παίχτες του ΑΓΣΙ χρειάστηκαν σχεδόν δεκαπέντε λεπτά για να το πιστέψουν.  Η άποψη ότι το παιχνίδι θα μπορούσε να κερδηθεί χωρίς κόπο εγκαταλείφθηκε όταν οι φιλοξενούμενοι παίζοντας απλό και ουσιαστικό μπάσκετ βρέθηκαν μπροστά στο σκορ , στους +14π , πετυχαίνοντας μάλιστα 31 απ’ αυτούς μόνο στο 1ο δεκάλεπτο. Το ξάφνιασμα και την αμηχανία κατάφερε να περιορίσει αισθητά για τον ΑΓΣΙ ο Κώστας Οικονομίδης που αποδείχτηκε ανίκητος από τα 6,75 δίνοντας έτσι την ευκαιρία και τα χρονικά περιθώρια στους συμπαίχτες του να συνέλθουν. Στα μέσα του 2ου δεκάλεπτου ο ΑΓΣΙ ανέτρεψε τα δεδομένα και ισοφάρισε (34-34) περιορίζοντας δραστικά τις επιτυχημένες επιθετικές πρωτοβουλίες των αντιπάλων και δείχνοντας αποτελεσματικό πρόσωπο στην επίθεση. Στη συνέχεια όλα πήραν το δρόμο τους. Η διαφορά σταδιακά αυξήθηκε, οι ανύπαρκτες επιλογές της τεχνικής ηγεσίας των φιλοξενουμένων και η αυτονόητη κόπωση των παιχτών της Βόνιτσας  , την ώρα που το μυαλό των παιχτών της ομάδας μας καθάρισε, διαμόρφωσαν και το τελικό  αποτέλεσμα. Ηγετικός ο ρόλος του Οικονομίδη (6 τριπ) με τον Αναγνωστάκη, σε μια ακόμη καλή μέρα , να ακολουθεί. Από τη Βόνιτσα όλοι ήταν αρκετά καλοί κυρίως στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο με τον Θειακό να ξεχωρίζει .
Ο κ. Τσουκανέλης δήλωσε : «Η Βόνιτσα ακόμη και με σοβαρές απουσίες παραμένει δυνατός και υπολογίσιμος αντίπαλος που δεν μπορείς να τον υποτιμάς. Στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο η λανθασμένη λειτουργία στην άμυνα και οι χαλαρές επιθέσεις μας επέτρεψαν στους αντιπάλους να εκμεταλλευτούν  τα δυνατά τους σημεία και να περάσουν μπροστά.  Στο 2ο δεκάλεπτο αντιδράσαμε σωστά , βρήκαμε την ψυχραιμία και τις λύσεις με αποτέλεσμα σε λίγα λεπτά να καλύψουμε τη διαφορά. Η υπεροπλία μας έδωσε την ευκαιρία στο δεύτερο μέρος να παίξουμε όμορφο μπάσκετ και να επιβάλουμε απόλυτα τους ρυθμούς μας.  Οφείλω να αναγνωρίσω στους παίχτες μου ότι , παρά τη νεαρή ηλικία τους και τα πολλά περιθώρια που έχουν να αυξήσουν τις εμπειρίες τους , είναι παιδιά που έχουν μπασκετική παιδεία και ποιότητα που ενισχύει η μεγάλη αγάπη τους για το άθλημα. Εκεί στηρίζεται κυρίως η φετινή επιτυχία τους. Μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω για το πώς θα διαμορφωθεί η συνέχεια και τι στάση θα κρατήσουν οι άλλες ομάδες της τελικής τετράδας αλλά θεωρώ ότι κατά πάσα πιθανότητα ο επόμενος αγώνας για τους παίχτες μου θα είναι ο τελικός της διοργάνωσης».
Διαιτήτευσαν οι κ.κ Ζιώγας και Νικολός.
Δεκάλεπτα : 21-31 , 48 – 42 (ημ) , 73 – 54 , 92 – 60.
ΑΓΣΙ ( Τσουκανέλης – Κουβάτσης ) : Ντούσκος 3, Μακρής 4, Κοττίκας 9(1) , Αντωνίου 9, Οικονομίδης 25(6), Κατσαπρακάκης , Αναγνωστάκης 23(3) ,   Φίλιος 7 , Μάντζιος 8, Τσιρώνης 2, Σχίζας 2.
Α.Ο.ΒΟΝΙΤΣΑΣ(Παπίρης) Μάρης , Μακρόπουλος 8, Μασούρας 10, Κρητικός 11(1), Προδρομίτης 10(1), Θειακός 21 (1). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: