Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Τρία βήματα πριν το τέλος. Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου 3-4 Μαρτίου 2012.



Τρεις αγωνιστικές απομένουν για να ολοκληρωθεί  το φετινό  αγωνιστικό πρόγραμμα της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ με την ανδρική μας ομάδα να φιγουράρει μόνη δεύτερη στο βαθμολογικό πίνακα. Δυο ομάδες , η Βόνιτσα και ο Φαίακας , δεν θα διασχίσουν το Ιόνιο στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής και έτσι οι  αντίπαλοί τους ΙΟΝΙΟΣ και ΑΤΛΑΣ κερδίζουν τους αγώνες στα χαρτιά. Η παραπάνω εξέλιξη δείχνει ότι με λίγη προσοχή και εκτός απροόπτου ο ΑΓΣΙ έχει πολλές πιθανότητες να βρεθεί στον τελικό της Α1 αξιοποιώντας απόλυτα τις δυνάμεις του και πετυχαίνοντας στο μέγιστο τους φετινούς στόχους του.
Με προσοχή και εκτός απροόπτου γιατί οι επόμενοι τρεις αγώνες (με Αίολο – Νικόπολη και Βόνιτσα) είναι από τους πιο δύσκολους και κρίσιμους στο φετινό πρωτάθλημα.  Το γήπεδο του Αστακού είναι μια σκληρή – καυτή έδρα που φέτος μόνο τρεις αντίπαλοι κατάφεραν να φύγουν νικητές. Ο Φαίακας νίκησε στον πόντο 53-54 , Η Βόνιτσα νίκησε στο καλάθι 73-75 και ο Παναιτωλικός επικράτησε ευκολότερα με 68-74. Σε απόλυτους μέσους όρους (πόντοι/αγώνες) ο Αίολος καταλαμβάνει την 9η θέση (σε σύνολο 12 ομάδων) στην επίθεση 1103 π.  (Μ.Ο. : 58,05 π/αγ) . Το δυνατό σημείο της ομάδας του Αστακού είναι η άμυνα,  αφού εκεί οι  Ακαρνάνες  καταλαμβάνουν  την 3η θέση με 1120 πόντους στο παθητικό τους. Στον τελικό ΜΟ (Επίθεση – άμυνα) Ο Αίολος κατατάσσεται 6ος , δηλαδή βρίσκεται ακριβώς στη μέση του βαθμολογικού  πίνακα.  
Στις 3 Δεκέμβρη , στον πρώτο αγώνα στα Γιάννενα , η ομάδα του Αστακού κρατήθηκε μακριά απ’ το καλάθι στο α’ δεκάλεπτο (15-3) , ενώ γενικότερα η επίθεση αντιμετώπισε πολλά προβλήματα σε όλο τον αγώνα σημειώνοντας μόνο  42 πόντους. Αντίστοιχη απόδοση είχε και ο ΑΓΣΙ με την επίθεση να μην τα καταφέρνει τόσο καλά όσο η άμυνα σημειώνοντας μόνο 56 π. , δηλαδή είχε την 3η χειρότερη επίδοσή της για φέτος. Ο Αίολος παρουσιάζεται ικανός στο μακρινό σουτ , κυρίως με τον Καλισώρα , ενώ  αρκετά καλή εικόνα παρουσιάζει και η περιφέρεια με τους Κουδουνά και Σούρλα.  Η ομάδα του  Αστακού έχει ένα μηδενισμό αφού δεν πήγε να αγωνιστεί στην Κέρκυρα με αντίπαλο τον Ιόνιο.  Ο αυριανός αγώνας ορίστηκε να γίνει 15 λεπτά αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό (δηλαδή στις 16.15 αντί στις 16.00) με διαιτητές τους Τσίγα και Μίγδο.
Οι παίδες το πρωί του Σαββάτου , ένα τέταρτο νωρίτερα από το προγραμματισμένο (στις 11.45 αντί στις 12.00 ) , αντιμετωπίζουν στο ΕΑΝΚΙ τον Κερκυραϊκό. Η ομάδα του Αντώνη Ασπιώτη , παρά την 4η θέση στη βαθμολογία , έχει τις δυνατότητες να κάνει ζημιά στις επιδιώξεις των παίδων του ΑΓΣΙ που στα τελευταία παιχνίδια παρουσιάζονται άχρωμοι και  επιπόλαιοι. Τον αγώνα θα σφυρίξουν οι Ζιώγας , Βούλγαρη και Τσακιρίδης.
Την Κυριακή τα ΜΙΝΙ98 συνεχίζουν την νικηφόρα πορεία τους αντιμετωπίζοντας στο ΕΑΝΚΙ στις 10.00 τον ΓΑΣ ΚΡΟΝΟ. Διαιτητές οι Νικολός , Μπακάκου και Κολυδάς.  Το απόγευμα στις 16.00 τα ΓΙΑΝΝΕΝΑ BC αντιμετωπίζουν τον Ποσειδώνα Λουτρακίου διεκδικώντας τη νίκη και την εξασφάλιση της παραμονής στην Γ’ Εθνική κατηγορία .  Διαιτητές ορίστηκαν οι Τσουραπάς-Μηλαπίδης (Αθανασίου).  Η παρουσία μας και η ενίσχυση των ομάδων μας κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: