Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Οι άνδρες το πάλεψαν , μπορούσαν αλλά … έχασαν. ΒΟΝΙΤΣΑ – ΑΓΣΙ : 71-67.

Η Βόνιτσα μπήκε στο παιχνίδι αποφασισμένη να το κερδίσει και πράγματι στο πρώτο 5λεπτο, με τον Μακρόπουλο να είναι μια ομάδα μόνος του , απέκτησε διαφορά +9π (επιμέρους σκορ 11-2). Ο ΑΓΣΙ με την άμυνα διακοσμητική , την επίθεση άτολμη και τους ψηλούς μας να μην παρακολουθούν το ρυθμό  φάνηκε να χάνει τον έλεγχο του αγώνα και να σκοράρει μόνο με βολές. Τα τελευταία λεπτά του πρώτου δεκάλεπτου η εφηβική επιλογή του Τσουκανέλη (Μάντζιος – Αναγνωστάκης ) χάλασε το ρυθμό των γηπεδούχων και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα μας να ανακάμψει. Στη δεύτερη περίοδο ο αγώνας ήταν μοιρασμένος με τον ΑΓΣΙ να ακολουθεί στο σκορ +8π, αλλά να αποκτά σταδιακά την αυτοπεποίθηση που του έλειπε. Το ημίχρονο τελείωσε με την ομάδα της Βόνιτσας να προηγείται (31-25) . Δυστυχώς το α’ 5λεπτό του 3ου δεκάλεπτου ήταν επανάληψη του 1ου. Η ψαλίδα άνοιξε για τη Βόνιτσα αλλά στη συνέχεια οι παίχτες της ομάδας μας με τον Φίλιο σε πολύ καλή μέρα έδειξαν ότι μπορούσαν να πάρουν το ματς. Το 4ο δεκάλεπτο ανήκει στον ΑΓΣΙ , η διαφορά μειώθηκε στους -2 (επιμ. σκορ 17-23) , αλλά η ευστοχία των Καραμπά και Δευτεραίου από τα 6,75 έδωσε ανάσα στους γηπεδούχους και την ευκαιρία να κερδίσουν το παιχνίδι. Από τον ΑΓΣΙ καλή εμφάνιση για τους Φίλιο , Μάντζιο και Αντωνίου. Από τη Βόνιτσα ξεχώρισε ο Μακρόπουλος με τους Παπαδόπουλο και Καραμπά να ακολουθούν.
Ο κ, Παπίρης (προπονητής του ΑΟ Βόνιτσας) δήλωσε : «Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο τεχνικές ομάδες. Εμείς κερδίσαμε αλλά και ο ΑΓΣΙ , έδειξε την αξία του. Είναι μια ομάδα που ανέκαθεν έχει μπασκετική παιδεία. Παρά το νεαρό της ηλικίας διαθέτει ταλαντούχους παίχτες που ξέρουν να στέκονται στο παρκέ. Μου άρεσαν το 11 (Φίλιος) και το 12 (Μάντζιος)» Έκλεισε στέλνοντας τις ευχές του για τις γιορτινές μέρες που ακολουθούν.
Ο κ. Τσουκανέλης δήλωσε : «Ξέραμε εξαρχής ότι η αποστολή μας ήταν ιδιαίτερα δύσκολη απέναντι σε μια ομάδα που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τον φετινό τίτλο. Σήμερα πετύχαμε τον έναν από τους δύο στόχους. Κρατήσαμε τη διαφορά χαμηλά έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα στον επαναληπτικό αγώνα να διορθώσουμε τη σημερινή ήττα. Με εξαίρεση τις αρχές του πρώτου και του τρίτου δεκάλεπτου κάναμε καλή εμφάνιση. Μπορούσαμε και καλύτερα. Συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά. Ο β’ γύρος θα είναι πιο δύσκολος και στόχος μας είναι στην ανάπαυλα των γιορτών να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας».
Διαιτήτευσαν οι Τσίγας και Μίγδος.
Δεκάλεπτα : 17-10 , 31 – 25 ημ , 54 – 44 , 71 – 67.
ΑΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ : (Παπίρης) : Μάρης , Μακρόπουλος 24(2), Μασούρας , Παπαδόπουλος 13, Μπιστιόλας 2, Καραμπάς 10(2), Παπαμιχαήλ 3(1) , Παπαδάκης , Κρητικός , Δευτεραίος 7(1), Θειακός 10, Ζαχαράκης .
ΑΓΣΙ (Τσουκανέλης – Κουβάτσης) : Ντούσκος , Λαμπρόπουλος , Κοττίκας 4, Αντωνίου 8(2), Οικονομίδης 5(1), Κατσαπρακάκης , Αναγνωστάκης 7(1), Φίλιος 22, Μάντζιος 8(1) , Παπαγγέλης 5, Τσιρώνης 8, Σχίζας .   

Δεν υπάρχουν σχόλια: