Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Παιδικό


Στο φετινό παιδικό πρωτάθλημα όπου σχεδόν όλες οι ομάδες ήταν στην ίδια δυναμική , όπου και φέτος έγιναν πολλά και ενδιαφέροντα παιχνίδια, άρχισαν πια να ξεχωρίζουν τα πράγματα. Το παιδικό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο πρωτάθλημα που διοργανώνεται στην περιοχή μας και φέτος όπως και σχεδόν κάθε χρόνο η ποιότητα των αγώνων που παίζονται είναι σε υψηλό επίπεδο.
Μέχρι στιγμής μεγάλο ρόλο έχουν παίξει οι έδρες και κοιτώντας τα αποτελέσματα σε συνδυασμό με την βαθμολογία, οι ομάδες που έχασαν εντός έδρας το «πληρώνουν». Από τον πρώτο γύρο ο Πήγασσος κουβαλάει την εντός έδρας ήττα από την Ναύπακτο, κάτι που του στοίχησε αρκετά, αφού δεν μπόρεσε να κάνει κάποιο διπλό, ενώ η Ναύπακτος έχασε ουσιαστικά το πλεονέκτημα αυτό με την εντός έδρας ήττα που έκανε από τον ΑΓΣΙ, ενώ τις στοιχίζει και η ήττα στην Κέρκυρα λόγω διαφοράς (27π). Αν χάσει δεύτερη φορά από τον ΑΓΣΙ τίθεται εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος. Η Νικόπολη πληρώνει την άσχημη εμφάνιση και ήττα με μεγάλη διαφορά (31π) στην Κέρκυρα, ενώ ο Κερκυραϊκός έχασε σε δύο δύσκολες έδρες (Αγρίνιο, Πρέβεζα) και καθάρισε εύκολα τα παιχνίδια στην έδρα του. Για τον Λούρο είναι μεγάλη επιτυχία το ότι βρίσκεται στην τελική φάση του παιδικού, αφού έχει προσπεράσει ήδη ομάδες από μεγαλύτερες περιοχές.  
Απομένουν δύο αγωνιστικές για την λήξη του Πρωταθλήματος και τα παιχνίδια που μένουν είναι:
ΦΙ.ΜΠΑ. ΠΗΓΑΣΟΣ – Σ.Κ. ΝΙΚΟΠΟΛΗ
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ Γ.Σ. – Α.Γ.Ο. ΛΟΥΡΟΣ
Α.Γ.Σ.Ι. – Π.Α.Σ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
Και η τελευταία αγωνιστική
Α.Γ.Ο. ΛΟΥΡΟΣ – ΦΙ.ΜΠΑ. ΠΗΓΑΣΟΣ
Σ.Κ. ΝΙΚΟΠΟΛΗ – Α.Γ.Σ.Ι.
Π.Α.Σ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ – ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ Γ.Σ.
Και η βαθμολογία είναι:

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΜΑΔΑ
ΒΑΘΜΟΙ
ΕΠΙΘΕΣΗ - AMYNA
Α.Γ.Σ.Ι.
14
566 - 418
Σ.Κ. ΝΙΚΟΠΟΛΗ
13
517 – 474
ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ Γ.Σ.
13
510 – 454
Π.Α.Σ. ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
13
444 – 407
ΦΙ.ΜΠΑ. ΠΗΓΑΣΟΣ
11
490 – 515
ΛΟΥΡΙΩΤΙΚΟΣ Α.Γ.Ο.
7
278 – 537
  
Κοιτώντας την βαθμολόγια ο ΑΓΣΙ έχει πλεονέκτημα αφού βρίσκεται 1 βαθμό μπροστά από τους υπόλοιπους, παρότι στην δεύτερη αγωνιστική της τελικής φάσης μετρούσε ήδη δύο ήττες. Έτσι στα δύο παιχνίδια που απομένουν με 2 νίκες είναι πρώτος και κατακτάει για μία ακόμη φορά το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ.
Επίσης σίγουρα πρώτος είναι ο ΑΓΣΙ με ήττα από με κάτω από 12 πόντους από την Ναύπακτο και νίκη επί της Νικόπολης. Στην περίπτωση αυτή θα ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με μία εκ των Ναύπακτο ή Κερκυραϊκού αλλά θα κερδίζει και τις δύο ισοβαθμίες.
Σε περίπτωση που ο ΑΓΣΙ νικήσει την Ναύπακτο και η Νικόπολη χάσει στον Πήγασσο τότε και πάλι βγαίνει πρώτος, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής.
Σε περίπτωση νίκης ΑΓΣΙ επί Ναυπάκτου και Νικόπολης στο Αγρίνιο, τότε για να βγει πρωταθλητή ς ο ΑΓΣΙ ή πρέπει να κερδίσει στην Πρέβεζα (το είπαμε παραπάνω) ή να χάσει με λιγότερους από 8 πόντους και να την ίδια ημέρα η Ναύπακτος να κερδίσει τον Κερκυραϊκό. Αν ο ΑΓΣΙ χάσει από την Νικόπολη και ο Κερκυραϊκός κερδίσει στην Ναύπακτο τότε οδηγούμαστε σε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή και το πρωτάθλημα το παίρνει ο Κερκυραϊκός λόγω της μεγάλης διαφοράς νίκη που πέτυχε επί της Νικόπολης στην Κέρκυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: