Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ τα ΜΙΝΙ98 του ΑΓΣΙ. ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΑΓΣΙ : 62-71.



Επιβεβαιώνοντας την απόλυτη κυριαρχία του ΑΓΣ Ιωαννίνων , στα τμήματα υποδομών της ΕΣΚΑΒΔΕ  , τα ΜΙΝΙ98 του συλλόγου μας κατέκτησαν πανάξια τον τίτλο του πρωταθλητή για το 2012 αντιμετωπίζοντας στον τελικό του τουρνουά των ΜΙΝΙ98  την αντίστοιχη ομάδα του ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.
Η ατμόσφαιρα στο κλειστό της Άρτας ήταν καυτή με τους νεαρούς φιλάθλους του Αγρινίου να προσπαθούν , υπό τους ήχους τυμπάνου , να υποστηρίξουν την προσπάθεια της ομάδας τους δυσκολεύοντας  πάντως και την επικοινωνία μεταξύ παικτών και προπονητών.  Απ’ την άλλη πλευρά οι γονείς των παιδιών του ΑΓΣΙ ενίσχυαν αποτελεσματικά τους ταλαντούχους μικρούς Γιαννιώτες. Η διαιτησία δεν ήταν σε καλή  μέρα , αλλά παρά τα λάθη της η απόδοση των παιχτών μας και η σωστή διαχείριση της διαφοράς του σκορ απέτρεψε τις περιπέτειες.
Οι μικροί του Χρήστου Μπέγκα ξεκίνησαν αποφασισμένοι να φέρουν τον τρίτο τίτλο για το 2012 στα Γιάννενα και το πέτυχαν.  Στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν πολύ καλοί επιθετικά δημιουργώντας διαφορά στο σκορ , που μείωσε αισθητά το άγχος του τελικού. Ο έλεγχος του παιχνιδιού διατηρήθηκε και στη δεύτερη περίοδο με την ψαλίδα να ανοίγει στους +15π. Η ομάδα του Αγρινίου έκανε την αντεπίθεσή της στο δεύτερο μέρος , αλλά οι μικροί του ΑΓΣΙ είχαν τις δυνάμεις , την εμπειρία και την ψυχραιμία να κρατήσουν γερά στα χέρια τους τη νίκη και στο τέλος να πανηγυρίσουν , όπως και πέρυσι , την κατάκτηση του τίτλου. Συγχαρητήρια στο προπονητή και σε όλα τα παιδιά για την πετυχημένη προσπάθειά τους.  Από τον ΑΓΣΙ παρόντες ήταν ο έφορος του τμήματος μπάσκετ Νίκος Κασσιούμης , ο υπεύθυνος των Ακαδημιών Βαγγέλης Παππάς και ο Προπονητής των υποδομών Σωτήρης Γιάτσος .   
Ο κ. Κασσιούμης δήλωσε «Με τον τίτλο αυτό κλείνουν για φέτος οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των τμημάτων μπάσκετ του ΑΓΣΙ . Η ομάδα των  ΜΙΝΙ98 επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της ανάμεσα στις υπόλοιπες της Ένωσης και κατέκτησε δίκαια και καθαρά το πρωτάθλημα.  Πρόκειται για μια ομάδα , που στην ηλικιακή κατηγορία της , θα πρωταγωνιστήσει και θα έχει πολλές διακρίσεις και στα επόμενα χρόνια αφού αποτελείται από ιδιαίτερα ταλαντούχα παιδιά που στις Ακαδημίες του ΑΓΣΙ έχουν τις ευκαιρίες να δείξουν τι πραγματικά αξίζουν. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Πολλά συγχαρητήρια και στον προπονητή της ομάδας το Χρήστο Μπέγκα που διδάσκει στα παιδιά , εκτός από ποιότητα και τεχνική στο άθλημα , κυρίως σωστή νοοτροπία και πειθαρχία , στοιχεία απαραίτητα στο χτίσιμο σωστών αθλητικών χαρακτήρων».
«Φέτος ο ΑΓΣΙ βρέθηκε και πάλι στην κορυφή. Η ανδρική μας ομάδα , η πιο νεανική της Ένωσης και με μηδενικό budget , έπαιξε στον τελικό της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ.  Οι έφηβοι κατέκτησαν την 5η θέση στο Πανελλήνιο εφηβικό πρωτάθλημα. Η παιδική μας ομάδα αναδείχθηκε  πρωταθλήτρια στην Ένωση και τα ΜΙΝΙ 98 έκλεισαν τον κύκλο με έναν ακόμη τίτλο. Δεν μπορεί παρά να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με αυτές τις επιτυχίες. Κυρίως όμως είμαστε ευχαριστημένοι που σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε , χωρίς οικονομικές ενισχύσεις , με τη συμπαράσταση των γονέων και το μεράκι και το πάθος μας μπορούμε να συντηρούμε τα αθλητικά όνειρα αυτών των παιδιών ενισχύοντας τη δημιουργικότητά τους και τη ζωντάνια τους μέσα από την προστασία που προσφέρει ο αθλητισμός».  
Διαιτήτευσαν : Μίγδος και Γεροδήμος.
Δεκάλεπτα : 13-24 , 27 – 42 (ημ) , 45 – 61 , 62 -71.
ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ:  Μαυροφρίδης Γ.  , Σταθόπουλος Β. , Καμζέλας Β. , Σταμούδης Ε. , Γουρνάρης Α. , Καρφής Β.  , Μπαρμπάκης Χ. 5 , Φελώνης Ν. , Καλαιτζίδης Ι.  , Παπαθανασόπουλος Ι.  , Κόκκιος Γ. Παπαθανασόπουλος Δ. 
ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (Χρήστος Μπέγκας) : Καρράς , Καραμπίνας 3 , Μόσχος 9, Ανθόπουλος 3, Μπότης, Βαγγέλης 20, Τσαμπαλάς 4, Ανδρούτσος , Συκοβέλης , Τζουβάρας 25, Μπαζάκας 5, Λισγάρας 2

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ κρίμα για τον ΑΓΣΙ καθώς για την μετακίνηση της ομάδας πλήρωσαν οι παίχτες ( 10 ευρώ ο καθένας ) . Οι παίχτες του ΑΟ Αγρινίου ΟΧΙ μόνο δεν πλήρωσαν αλλά μετακινηθήκαν και οι φίλαθλοι τους τζάμπα . Επίσης πολύ κρίμα για τον ΑΓΣΙ ( πως κατάντησε !) να μην δημοσιεύεται έστω μια φωτογραφία από τον αγώνα ή την απονομή και να δημοσιεύετε μια φωτογραφία από παλαιότερο αγώνα στο ΕΑΝΚΙ . Πολλά συγχαρητήρια στους παίχτες και τον προπονητή τους

Ανώνυμος είπε...

Πολύ κρίμα που 9 χρόνια μετά τον υποβιβασμό τότε του ΑΓΣΙ στην Α2 κατηγορία της ΕΣΚΑΒΔΕ και την ανυπαρξία στις ακαδημίες "κατάντησε" ο Α.Γ.Σ.Ι. να είναι μόνιμος πρωταθλητής στην ΕΣΚΑΒΔΕ να έχει πάει 6 φορές στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος, να έχει δώσει δύο παίχτες στις "μικρές" Εθνικές ομάδες, να έχει δώσει ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ παίχτες σε όλη την Ελλάδα μέχρι και τον Παναθηναικό, να παίζουν 6 παίχτες του στην Γ’ Εθνική με τα ΓΙΑΝΝΕΝΑ B.C. και η ανδρική του ομάδα να τερματίζει 2η στην Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ. Κι όλα αυτά χωρίς να έχει πάρει ούτε ευρώ επιχορήγηση και ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια ούτε ευρώ και για τις μετακινήσεις (οδοιπορικά) όλων των ομάδων του για όλα τα πρωταθλήματα και να πληρώνει βέβαια και τις διαιτησίες αλλά και τα σχολεία που γίνονται οι προπονήσεις .Κρίμα που έχει 11 προπονητές για 220 παιδιά για να μπορεί και τα παιδιά να διδάσκονται σωστά το μπάσκετ και να βγαίνουν πρωταθλητές. Πραγματική κατάντια. Θα έπρεπε να έχει τρεις προπονητές να «κονομάνε » να παίζουν καμιά δεκαριά ματς, κι αν κάτσει η νίκη καλώς, κι αν χάσουμε πάλι καλώς αφού θα έχουμε κάνει μια ωραία εκδρομούλα. Σαν μέλος βέβαια του Δ.Σ. οφείλω να ζητήσω δημόσια συγνώμη για τα 10 ευρώ που χρειαστήκαμε από τους γονείς της ομάδας ΜΙΝΙ ’98 ,καθώς και για τα 75 ευρώ από τους γονείς του ΠΑΙΔΙΚΟΥ που πήγαν στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ενώ πρέπει να ευχαριστήσω τους ανώνυμους γονείς και τους 7 ανώνυμους φίλους που κάλυψαν τα 1000 ευρώ που χρειάστηκαν για να πάει η Εφηβική μας ομάδα στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, αφού η Ομοσπονδία δεν κάλυψε φέτος ούτε τις μετακινήσεις των 6 καλυτέρων ομάδων της Ελλάδας. Τώρα δε που τελειώνει η θητεία μου στο Δ.Σ. και αποδεχόμενος την παρατήρηση του ανώνυμου φίλου, ζητώ ειλικρινά συγνώμη για ότι κακό κάναμε σ’ αυτή την ομάδα ,αλλά και σε αυτά τα παιδιά , και προσκαλώ όποιον διαθέτει ιδέες, χρόνο και χρήμα να ξοδέψει όχι για την οικογένειά του αλλά για να πάει καλύτερα ο Α.Γ.Σ.Ι. να έλθει στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου οι οποίες είναι και από τον νόμο ανοιχτές. Θωμάς Καννής.