Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

5η θέση οι έφηβοι του ΑΓΣΙ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων. Αποτελέσματα 4ης και 5ης ημέρας . Τελετή λήξης.



Ξεκίνησαν με τρεις ήττες απέναντι σε ομάδες με τα κορυφαία ρόστερ στη χώρα που διαθέτουν οργάνωση , μέσα και υποδομές που οι υπόλοιποι ούτε ονειρεύονται. Στην  πρεμιέρα , με τον Παναθηναϊκό ήταν υπερβολικά αγχωμένοι. Ακολούθησε ο αγώνας με το ΜΑΣ Μαντουλίδη που οι παίχτες του Τσουκανέλη πάλεψαν , ζόρισαν τον αντίπαλο αλλά φυσιολογικά λύγισαν από τα μέσα του παιχνιδιού και μετά.  Το παιχνίδι με τον Ίκαρο ήταν απογοήτευση απέναντι σε μια ομάδα που θύμιζε υπολογιστικό μηχάνημα και που οι περισσότεροι πιθανολογούσαν ότι θα ήταν η φετινή πρωταθλήτρια εφήβων.
Έτσι φτάσαμε στην 4η μέρα.   Αντίπαλος ο φιλόδοξος ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ.  Οι κρητικοί είχαν ήδη μια νίκη , καλή ψυχολογία και έδειχναν δυνατοί στην περιφέρεια . Κι όμως ο ΑΓΣΙ , κερδίζοντας τις μάχες κοντά στο καλάθι ήταν καλύτερος μέχρι λίγο πριν το τέλος. Χρειάστηκαν 2 λεπτά απίστευτων λαθών και ασυνεννοησίας για να χαθεί η 4η θέση. Με δυο λόγια θα μπορούσε κάποιος να περιγράψει το παιχνίδι γράφοντας : «Ο ΑΓΣΙ έχασε … κατά λάθος». Όταν στα 2.40’ πριν τη λήξη κερδίζεις +8 και έχεις τον έλεγχο του παιχνιδιού τότε απλά χαρίζεις τη νίκη.
Με την απογοήτευση και την κούραση να χτυπάει κόκκινο ήρθε η τελευταία , 5η μέρα , αντιμετωπίζοντας τον ΠΙΕΡΙΚΟ ΑΡΧΕΛΑΟ. Οι έφηβοι της ομάδας είχαν απ’ την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού , παίζοντας κυρίως με τη ψυχή και το πείσμα τους. Το πρώτο δεκάλεπτο πάντως έληξε ισόπαλο (7-7). Η δεύτερη περίοδος ήταν αυτή που ο ΑΓΣΙ , με καλάθια των Αναγνωστάκη και Μάντζιου , πέρασε μπροστά (16-5), ενώ στην τρίτη οι αντίπαλοι έκαναν αντεπίθεση διαρκείας και πήραν προβάδισμα +2π. (32-34) , με τον Αναγνωστάκη να είναι ο μόνος απ’ την ομάδα μας που είχε επαφή με το καλάθι. Στο τέταρτο δεκάλεπτο , στην πιο κρίσιμη φάση , οι 7 συνεχόμενοι πόντοι του Μάντζιου έδωσαν τέλος στα όνειρα του Πιερικού και η 5η θέση έγινε χειροπιαστό γεγονός για την εφηβική μας ομάδα.
Δεκάλεπτα: 7-7, 23-12, 32-34, 60-55
Διαιτητές: Δεληγιαννίδης – Κατρακάρης.
ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ(Τσουκανέλης): Παπαδόπουλος, Αλεξίου, Θωμάι, Μάντζιος 20, Κύρκος 1, Λαμπρόπουλος 4, Καραμπίνης 5, Αναγνωστάκης 30(1).
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ(Χατζηϊωάννου): Κοντσές 4, Μπούσιος, Μπίλας, Φακοπουλίδης 25(4), Χερβατίδης 7, Ταμουρίδης, Γαζέτης, Αναγνώστου 4, Πρισκομάτης 11(1), Παπαδόπουλος 4.

Πραταθλητής και αήττητος αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός.
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ        
2. ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ     
3. ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ             
4. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ                 
5. ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ          
6. ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ  
Η τελετή λήξης .
Στην ομάδα μας τα αναμνηστικά απένειμε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Δράμας-Καβάλας Χρήστος Ασλανίδης.
Οι προπονητές ανέδειξαν πολυτιμότερο παίκτη της διοργάνωσης τον Φώτη Ζούμπο του Παναθηναϊκού που παρέλαβε το έπαθλο από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Μίσσα.
Στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης βρέθηκαν εκτός από τον MVP και ο Χρήστος Σκάνδαλος του Εργοτέλη, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης του Ίκαρου Καλλιθέας, ο Διαμαντής Σλαφτσάκης του Μαντουλίδη και ο Κωνσταντίνος Γόντικας του ΠΑΟ. Την απονομή έκανε ο γ.γ. της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης.   
Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Χρήστος Σκάνδαλος του Εργοτέλη, που παρέλαβε το βραβείο του από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Δημήτρη Πρίφτη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: