Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ήττα που ισοδυναμεί με νίκη . ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – ΑΓΣΙ : 81-71



Ο σημερινός ΑΓΣΙ , κόντρα σε προγνωστικά και προβλέψεις, στάθηκε όρθιος στο Αγρίνιο και διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη. Παίζοντας με ψυχή , υπερβάλλοντας εαυτούς και αποφασισμένοι να κερδίσουν παρουσιάστηκαν οι παίχτες της ανδρικής μας ομάδας στο σημερινό παιχνίδι στο ΔΑΚ Αγρινίου. Δυστυχώς όμως οι απουσίες σε βασικές θέσεις , ο απρόσμενος τραυματισμός του Φίλιου (βασικού play) στο πρώτο λεπτό του αγώνα , λόγω διαστρέμματος  και με τη γνωστή διαιτησία (Σταθόπουλου) να γέρνει προς Αγρίνιο (ειδικά στα τελευταία κρίσιμα λεπτά) δεν έχεις αρκετά περιθώρια να κερδίσεις. Το α’ δεκάλεπτο πάντως τελείωσε με σκορ 16-20. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να καλύψουν τη διαφορά και να περάσουν μπροστά με τη λήξη του ημιχρόνου 37-35. Ένα μέτριο 3ο δεκάλεπτο , από πλευράς ΑΓΣΙ , έδωσε την ευκαιρία στους παίχτες του Διαμαντάκου να πάρουν κεφάλι +7π (επιμ. σκορ 21-14) . Η ομάδα μας στην 4η περίοδο προσπάθησε να γυρίσει το ματς και παίζοντας ουσιαστικά χωρίς ψηλούς μείωσε στους -4π στο 1.05’ πριν τη λήξη. Μια κακή επίθεση για τον ΑΓΣΙ και η τεχνική ποινή σε βάρος του Παπαγγέλη στα τελευταία δευτερόλεπτα , που μεταφράστηκε με εύστοχες βολές υπέρ των γηπεδούχων , έκριναν και τον αγώνα. Οι απουσίες του Οικονομίδη (επαγγελματικές υποχρεώσεις) , του Μάντζιου (λόγοι υγείας) και των Κατσαπρακάκη , Λαμπρόπουλου και Μακρή περιόρισαν τις επιλογές του Τσουκανέλη σε ένα τόσο κρίσιμο αγώνα. Απ’ τη άλλη η διαιτησία Σταθόπουλου έμεινε πιστή στην παράδοση να είναι αδικαιολόγητα αυστηρός απέναντι στο ΑΓΣΙ. Πέρσι ο Σπύρος Μπαρτζώκας από τον ΑΓΣΙ είχε υποστεί  τιμωρία έξι(6) αγωνιστικών για διαμαρτυρία. Φέτος σειρά είχε ο Βαγγέλης Παπαγγέλης για την ομάδα μας.
Αν και από την πλευρά του ΑΟ Αγρινίου υπήρξε η προσδοκώμενη υποδοχή και καλωσόρισμα  , το κλειστό του Αγρινίου δεν αποδείχτηκε , ως όφειλε,  φιλόξενο για τον ΑΓΣΙ. Η αποστολή μας αναγκάστηκε στο πρώτο μέρος να χρησιμοποιήσει για αποδυτήρια ακατάλληλο βοηθητικό χώρο.  
Ο κ. Τσουκανέλης δήλωσε : « Παρά την ήττα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους παίχτες μου. Σήμερα παίζοντας έξυπνα , με ψυχή και αποφασιστικότητα ξεπέρασαν τις προσδοκίες μου. Η σημερινή τους εμφάνιση έδειξε ότι δίκαια βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και ότι έχουν όλες τις προϋποθέσεις να τερματίσουν στην πρώτη τριάδα . Για μας , ο σημερινός αγώνας , ήταν η πιο δύσκολη αποστολή απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Ξεκινήσαμε με καθοριστικές απουσίες και η κατάσταση επιβαρύνθηκε από τον τραυματισμό του Φίλιου στο πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Παρ’ όλα αυτά παλέψαμε για τη νίκη και μείναμε μέχρι το τέλος μέσα στο παιχνίδι έχοντας την ευκαιρία να κάνουμε το 1-1 στις νίκες. Δυστυχώς , κυρίως στο β’ ημίχρονο , η διαιτησία εξάντλησε την αυστηρότητά της σε βάρος μας. Θέλω να σημειώσω πως η ομάδα του ΑΟ Αγρινίου διαθέτει παίχτες μεγάλης εμπειρίας και άψογης τεχνικής για τα δεδομένα της κατηγορίας. Τέτοιες ομάδες δεν χρειάζονται  την αρωγή της διαιτησίας για να κερδίζουν. Εμείς παρά το αποτέλεσμα συνεχίζουμε να έχουμε ψηλούς στόχους και το κυριότερο να διαθέτουμε τα προσόντα να τους κατακτήσουμε».
Τραγική η διαιτησία των Σταθόπουλου και Τσίγα.
Δεκάλεπτα : 16-20 , 37-35 ημ , 58 - 49, 81-71.
ΑΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Διαμαντάκος) : Τσιαμάκης 8, Παπουτσής , Ρέτζιος Β , Ρέτζιος Α, Κουκορέμπας, Σταμουλάκης 3 (1) , Σταυρόπουλος 7, Μπαρούχας 17 (1), Λαμπρόπουλος 6, Γεωργούλας 24 (2), Τσάσσης , Τεπετίδης 16.
ΑΓΣΙ (Τσουκανέλης – Κουβάτσης ): Ντούσκος 2, Τσακανίκας , Κοττίκας 19, Αντωνίου 17(3), Θωμάι 3,  Φίλιος 3, Τζάνης , Παπαγγέλης 14 , Αναγνωστάκης 5 (1), Τσιρώνης 8(2) .
Στο άλλο ντέρμπι η Βόνιτσα πήρε το ματς κόντρα στη Νικόπολη και εδραιώθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. 

Τα αποτελέσματα της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ – 12η αγωνιστική
Νικόπολη – Βόνιτσα 68-71
ΑΟ Αγρινίου – ΑΓΣΙ 81-71
Φαίακας – Αίολος Αστακού 60-61
Καναλάκι – Ιόνιος 82-77
Παραμυθιά – Παναιτωλικός 72-66
Ναύπακτος – Άτλας 76-49

Βαθμολογία
1.ΑΟ Αγρινίου 24
2.Βόνιτσα 23
3.ΑΓΣΙ 21
4.Νικόπολη 19
5.Ναύπακτος 19
6.Αίολος Αστακού 18
7.Καναλάκι 17
8.Φαίακας 17
9.Ιόνιος 16
10.Παναιτωλικός 15
11.Άτλας 14
12.Παραμυθιά 13
Επόμενη αγωνιστική (2η Β’ γύρος)
Βόνιτσα – ΑΟ Αγρινίου
ΑΓΣΙ – Φαίακας
Αίολος Αστακού – Καναλάκι
Ιόνιος – Παραμυθιά
Παναιτωλικός – Ναύπακτος
Άτλας - Νικόπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια: