Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Η ομιλία του κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου στην εκδήλωση του ΑΓΣΙ.

Στην προχθεσινή εκδήλωση του ΑΓΣΙ και μετά το καλωσόρισμα του Προέδρου του ΑΓΣΙ κ. Ηλία Βαρλαμίτη , ο Πρόεδρος της ΕΟΚ , ο ισχυρός άνδρας του Ελληνικού μπάσκετ , κ. Γιώργος Βασιλακόπουλος κλήθηκε στο βήμα και έκανε τις παρακάτω δηλώσεις : 
«Αγαπητά παιδιά , αγαπητοί αθλητές.
Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι μου προσφέρει μεγάλη χαρά η δυνατότητα που έχω , ως Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας , να βρίσκομαι σήμερα στην ωραία πόλη - τον ευαίσθητο αυτό εθνικά χώρο - των Ιωαννίνων και να βλέπω τόσα πολλά παιδιά τα οποία είναι κοντά στο μπάσκετ. Συγχαρητήρια στη διοίκηση του ΑΓΣΙ. Κύριε Πρόεδρε, θερμά συγχαρητήρια! Είναι ένα θέαμα τα οποίο δεν το βρίσκουμε , δεν το συναντάμε , τακτικά στην Επικράτεια και γι’ αυτό σας συγχαίρω και πάλι ιδιαίτερα διότι έχετε τόσα πολλά παιδιά κοντά σας. Αυτό είναι το ζητούμενο όχι μόνο για το μπάσκετ , όχι μόνο για τον αθλητισμό , αλλά και για την πατρίδα. Και θα πρέπει πράγματι να είμαστε κοντά σ’ αυτές τις ηλικίες.
Σχετικά με τα θέματα που εθίγησαν θα ήθελα να πω ότι πράγματι το Ελληνικό μπάσκετ ήκμασε και ακμάζει και θα ακμάζει. Βρίσκεται μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων εδώ και μια 20ετία και αυτό θα έλεγα ότι είναι ίσως μοναδικό παράδειγμα μιας μικρής χώρας , η οποία για μια 20ετία βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του παγκόσμιου αθλητικού στερεώματος».
Για το κλειστό γυμναστήριο ο κ. Βασιλακόπουλος δήλωσε «Πράγματι με τον συναγωνιστή και φίλο κ. Ορέστη Ντούλια , αλλά και τους τότε τοπικούς άρχοντες - θυμάμαι τους αδελφούς Μπαλντογιάννη , που είναι μεγάλη η προσφορά τους στο χώρο του Γιαννιώτικου αθλητισμού, αλλά και ευρύτερα – δουλέψαμε με πίστη έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει το Pale De Sport Ηπείρου , εδώ στο χώρο των Ιωαννίνων. Είχαμε βάλει δαπάνη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων , αλλά δυστυχώς όλα αυτά στην πορεία ανετράπησαν. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή. Εχθές μίλησα με τον Δήμαρχο (κ. Φίλιο) και τον Αντιπεριφεριάρχη (κ. Κολόκα) και νομίζω ότι εάν συντονίσουμε τις κινήσεις μας και τις προσπάθειές μας μπορούμε να το πετύχουμε διότι πρέπει να γίνει αυτό το γυμναστήριο. Το 2001 είχαμε προγραμματίσει την τελετή του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυναικών , εδώ στα Γιάννενα. Είχα επισκεφθεί το χώρο και είχα δει το οικόπεδο . Είναι ακόμη οικόπεδο ο χώρος αυτός. Οικόπεδο έχει μείνει.
Ήθελα επίσης να πω ότι εκτός από το συνεργάτη μας στο χώρο του Ελληνικού μπάσκετ , το Νίκο Φιλίππου, ο οποίος είναι κοντά μας και δουλεύει για την Ομοσπονδία  Αθλητισμού μαζί μας είναι και ο Άρης Ζώης απ’ τα Γιάννενα.Φυσικά θα ήθελα να κάνω και μια αναγγελία . Να αποκαλύψω ένα μυστικό. Ότι ο κ. Χήτος μου υποσχέθηκε ότι θα είναι κοντά στο μπάσκετ και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποδοχή». 
Σχετικά με την ιστορική συμφωνία των αθλητικών σωματείων ΑΓΣΙ , ΚΡΟΝΟΥ ΓΑΣ και Σπάρτακου Ιωαννίνων και την ανακοίνωση της συνεργασίας τους για τη δημιουργία ενιαίου ανδρικού τμήματος με την επωνυμία ΓΙΑΝΝΕΝΑ BC ο κ. Βασιλακόπουλος δήλωσε. «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στις διοικήσεις των σωματείων της πόλης γι’ αυτή την απόφασή τους. Σε τέτοια εγχειρήματα η Ελληνική Ομοσπονδία θα σταθεί αρωγός,  όπως άλλωστε αξίζει σε τέτοιες προσπάθειες. Αν και η προσπάθεια αυτή είναι πολύ πρόσφατη φαίνονται ήδη τα θετικά αποτελέσματα που έχει. Ελπίζω και εύχομαι έγκαιρα όλη η τοπική αθλητική κοινωνία να στηρίξει την προσπάθεια αυτή και να συμμετέχει ενεργά στην ανάδειξη του μπάσκετ της περιοχής των Ιωαννίνων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: