Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Στην Πρέβεζα οι οριστικές αποφάσεις περί αναδιάρθρωσης .



Την Κυριακή 29 Απριλίου οριστικοποιείται η αναδιάρθρωση των Πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΒΔΕ για την προσεχή αγωνιστική σεζόν σύμφωνα με παλαιότερες ανακοινώσεις της Ένωσης αλλά και το με αριθμό πρωτ. 1052 πρακτικό 8/2012 από 2-3-2012 που καλεί τα Σωματεία της ΕΣΚΑΒΔΕ, την Κυριακή 29 Απριλίου 2012 και ώρα 11:00 το πρωί στην αίθουσα της Ε.Π.Σ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ, στην Πρέβεζα (Αρκαδίου 17 έναντι 3ου Δημοτικού Σχολείου) προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση ΕΣΚΑΒΔΕ περί αναδιάρθρωσης των Κατηγοριών για την περίοδο 2012 – 2013. Τα συμμετέχοντα Σωματεία οφείλουν να έχουν την εξουσιοδότηση του Δ.Σ. τους.
 Όπως αποφασίστηκε στις 2 Μαρτίου οι προτάσεις προς τα σωματεία είναι :
Η δημιουργία τριών (3) ομίλων (Βόρειος  – Κεντρικός  – Νότιος), όπου κάθε όμιλος θα αποτελείται από δέκα (10) ομάδες. Σύνολο τριάντα (30) ομάδων, που θα απαρτίζουν την ενιαία Α’ κατηγορία ΕΣΚΑΒΔΕ. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα αγωνίζονται στην Β’ Κατηγορία ΕΣΚΑΒΔΕ.
Οι τριάντα (30) ομάδες θα είναι  : Όλες οι ομάδες της σημερινής Α1, όλες οι ομάδες της σημερινής Α2 και οι τρεις (3) πρώτες βαθμολογικά από κάθε όμιλο της σημερινής Β’ Κατηγορίας. Εξυπακούεται ότι από τις σημερινές κατηγορίες Α1 και Α2 δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα.
Ο τρόπος διεξαγωγής θα είναι : Σε κάθε όμιλο θα διεξαχθεί πρωτάθλημα δύο (2) γύρων, δηλαδή δεκαοκτώ (18) αγώνες για κάθε Σωματείο και στη συνέχεια οι δύο (2) πρώτες βαθμολογικά ομάδες από κάθε όμιλο, σύνολο έξι (6) ομάδες , θα αγωνίζονται στην Τελική Φάση, σε πρωτάθλημα δύο (2) γύρων για την ανάδειξη της Πρωταθλήτριας ομάδας ΕΣΚΑΒΔΕ που θα αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική.
Στην Τελική Φάση, οι ομάδες θα μεταφέρουν βαθμολογία και αποτελέσματα από την προηγούμενη Φάση. Η τελευταία βαθμολογικά ομάδα κάθε ομίλου θα υποβιβάζεται στην Β’ Κατηγορία ΕΣΚΑΒΔΕ, ενώ από την Β’ Κατηγορία θα ανέρχονται στην Α’ , τρείς (3) ομάδες που θα συμπληρώνουν τους ομίλους των δέκα (10) ομάδων.
Έως τώρα τις έγγραφες διαφωνίες του έχει εκφράσει προς την ΕΣΚΑΒΔΕ ο πρωταθλητής της Α2 ΕΣΚΑΒΔΕ, Χαρίλαος Τρικούπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: