Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Πρωταθλητής των πρωταθλητών ο ΑΓΣΙ.

Μετά τους πρόσφατους πανηγυρισμούς , λόγω της κατάκτησης του πρωταθλήματος ΜΙΝΙ96, οι σκέψεις μας κυρίως αφορούν την περαιτέρω πορεία της παιδικής μας ομάδας και τις υποχρεώσεις που έχει μετά τις 20 Ιουνίου που θα λάβει μέρος σαν πρωταθλήτρια ομάδα ΕΣΚΑΒΔΕ στους προκριματικούς αγώνες με στόχο τη συμμετοχή στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ , όπως κατόρθωσε και πέρυσι .  Παρ΄όλα αυτά βρήκαμε χρόνο να ασχοληθούμε λίγο με το αρχείο πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΒΔΕ και με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι ο ΑΓΣΙ αναδεικνύεται με διαφορά πρώτος σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων στα 28 χρόνια ζωής της ΕΣΚΑΒΔΕ.  
Από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο σύλλογός μας έχει κατακτήσει 31 πρωταθλήματα , σε όλες τις κατηγορίες , σε 28 χρόνια.   
Συγκεκριμένα αναδείχτηκε πρωταθλητής Α1 (Ανδρών) ΕΣΚΑΒΔΕ τρεις φορές (1983-1984, 1986-1987 και 1997-1998) . Κατέκτησε το πρωτάθλημα γυναικών μία φορά ( 2001-2002).
Σήκωσε έξι κύπελλα στο πρωτάθλημα εφήβων και ένα στο νεανίδων. Σάρωσε στο πρωτάθλημα παίδων αφού πήρε 16 φορές το πρωτάθλημα και ήταν ο πρωταθλητής ΜΙΝΙ τέσσερις φορές σε δέκα διοργανώσεις.
Η φετινή χρονιά ήταν εντυπωσιακή για το σύλλογό μας με νίκες στους τελικούς εφήβων , παίδων και ΜΙΝΙ96 και συμμετοχή στον τελικό στις κορασίδες και στα προ-μινι.
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο ΑΓΣΙ είναι …. μακράν πρώτος , αφού δεύτεροι σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων ΕΣΚΑΒΔΕ είναι ο Α.Σ. Άρτας και ο Α.Ο. Σχερία Κέρκυρας με 15 πρωταθλήματα ο καθένας.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια βαριά παρακαταθήκη για το μέλλον του μπάσκετ στην περιοχή μας. Η ιστορία του ΑΓΣΙ στα παρκέ είναι γεμάτη από θριάμβους και νίκες. Αυτή την ιστορία είμαστε αποφασισμένοι να την τιμήσουμε και να την αναδείξουμε όπως της αξίζει. Το χρωστάμε στους υπέροχους και ταλαντούχους νέους αθλητές μας , το οφείλουμε στα εκατοντάδες νέα παιδιά που έρχονται κοντά στο σύλλογο κάνοντας όνειρα για το αθλητικό τους μέλλον.     

1 σχόλιο:

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=GZaqN_bIWOo


http://www.youtube.com/watch?v=OvPuv-yMCyw