Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Παρουσίαση φανέλας


Με σύνθημα «ΑΓΣΙ: Μια πόλη, μια ομάδα, μια οικογένεια!» έγινε σήμερα το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Olympic, στα Ιωάννινα, η παρουσίαση της φανέλας και των χορηγών της ομάδας μπάσκετ του ΑΓΣΙ.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Χρήστος Γεωργίου στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε στο μέγιστο πρόβλημα υποδομών της περιοχής μας, πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του ΑΓΣΙ και το οποίο είναι η βασική αιτία για την πορεία τα τελευταία χρόνια.

«Ο ΑΓΣΙ, όπως γνωρίζετε, βρίσκεται σε νέα πορεία. Η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Καλαθοσφαίρισης (η οποία προήλθε από την συγχώνευση των δυο πιο ιστορικών σωματείων της πόλης μας), αποτελείται από νέους, επαγγελματίες και ανθρώπους της αγοράς, οι οποίοι είναι γνώστες του αντικειμένου και διακατέχονται από νέες ιδέες. Οι άνθρωποι που το απαρτίζουν, εκτός από εμένα είναι οι κ.κ. Γιάννης Μάντζιος (Αντιπρόεδρος), Γιώργος Μάστακας (Αντιπρόεδρος), Πέτρος Μπαλτογιάννης (Γεν. Γραμματέας), Μιχάλης Μπάθας (Ταμίας), Θόδωρος Ιωαννίδης, Αργύρης Νάκος (μέλη) και Μιχάλης Παπακωνσταντίνου (Δημ. Σχέσεις- Γρ. Τύπου). Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε δυο εργάτες του συλλόγου, που μας βοηθούν πάρα πολύ. Πρόκειται για τον Γενικό Αρχηγό της ομάδας, Σάκη Σούλτη και τον Έφορο του Ανδρικού Θωμά Λισγάρα.

Οι κύριοι στόχοι και το όραμά μας συνοψίζονται στα ακόλουθα: Κατ’ αρχάς συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια, να φτιάξουμε δηλαδή μια ομάδα με αθλητές Γιαννιώτες, να προωθήσουμε πολλά νέα παιδιά (φέτος υπάρχουν 8 παίκτες 18-19 ετών) και βέβαια να πρωταγωνιστήσουμε στα πρωταθλήματα που συμμετέχουμε. Πέραν της αθλητικής προσφοράς θέλουμε να διαμορφώσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη νεολαία βασισμένη στην άθληση και στη μόρφωση. Οι αθλητές του Συλλόγου μας διακρίνονται το ίδιο για τις επιδόσεις τους στο σχολείο, κάτι που μας κάνει περήφανους.

Ένας ακόμη στόχος είναι να συνεχιστεί η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του Συλλόγου, όπου ο ΑΓΣΙ είναι μόνιμος πρωταθλητής, καθώς και να δημιουργήσουμε μια σταθερή και συνεχώς βελτιούμενη διαδικασία ανάδειξης και ανάπτυξης αθλητών, με όραμα και μεθοδικότητα. Τέλος, να δημιουργήσουμε μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με εταιρίες – συνεργάτες αυξάνοντας τις ευκαιρίες προβολής τους και διευρύνοντας  τα μέσα προώθησής τους».

Ο Νίκος Κασιούμης, Γενικός Γραμματέας όλου του Συλλόγου του ΑΓΣΙ, επεσήμανε: «Αυτό που θέλω να τονίσω και εγώ είναι το θέμα των γηπέδων. Στο μπάσκετ έχουμε τις πολυπληθέστερες υποδομές στην περιοχή, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε γήπεδο να προπονηθούν τα παιδιά! Τα γήπεδα είναι ασυντήρητα από το 1980 και καταλαβαίνετε πως είναι η κατάστασή τους. Το Αρρένων έχει κλείσει λόγω προβλήματος και είναι άγνωστο πότε θα είναι έτοιμο, το Πολυκλαδικό είναι σε τραγική κατάσταση και επικίνδυνο για τα παιδιά, ενώ το Θηλέων και της Ζωσιμαίας, που χρησιμοποιούμε, είναι πολύ μικρά. Καθυστερείτε η ανάπτυξη αθλητών λόγω της έλλειψης χώρων. Δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο από μέρους μας, εάν δεν αλλάξει πρώτα αυτό το πράγμα. Κάπως πρέπει να το λύσουμε, δεν φθάνει μόνο να το καταλαβαίνουμε».

Ο Παναγιώτης Κοντογιάννης, προπονητής της ομάδας μας, ανέφερε: «Ο ΑΓΣΙ εδώ και πολλά χρόνια είναι ο κύριος εκφραστής του μπάσκετ στην πόλη. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται. Στο αντρικό θέλουμε να ανεβούμε, γιατί το τοπικό, που παίζουμε τώρα, δεν έχει καμία σχέση με τις δυνατότητες της ομάδας μας. Θα τα καταφέρουμε στο τέλος. Και επίσης θέλουμε να βάλουμε νέα παιδιά στην ομάδα. Χρειαζόμαστε, όμως, βοήθεια από την πόλη. Το θέμα του γηπέδου είναι το βασικότερο. Κάνουμε δυο προπονήσεις την εβδομάδα».

Ο Νώντας Σωτηριάδης, εκπρόσωπος του κύριου χορηγού της ομάδας MASS SOTIRIADIS σημείωσε: «Σαν κατάστημα είμαστε χορηγός εδώ και δυο χρόνια. Βλέπουμε ότι γίνεται αξιόλογη προσπάθεια από τη Διοίκηση, αλλά τα προβλήματα, ειδικά τα γηπεδικά είναι μεγάλα. Ελπίζω να έχουμε μια πολύ καλή χρονιά, να ξεπεραστούν κάποια από τα προβλήματα και να έχουμε καλή πορεία».

Τους παίκτες εκπροσώπησαν ο φόργουορντ Σταύρος Μάκης και ο σέντερ Βασίλης Πάτρας. Ο κ. Μάκης ευχήθηκε να έχει η ομάδα καλή πορεία φέτος, χωρίς τραυματισμούς, ενώ ο κ. Πάτρας, ένας εκ των νέων παικτών στην ομάδα (18 ετών), ευχήθηκε «να έχουμε ένα υγιές πρωτάθλημα και μια καλή χρονιά. Η ομάδα να πετύχει όλους τους στόχους της».

ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ


Χορηγοί της ομάδας μας φέτος είναι, εκτός του καταστήματος αθλητικών ειδών MASS SOTIRIADIS, οι κάτωθι:

ü      Η μεγάλη γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου «Δωδώνη Α.Ε.»
ü      Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου
ü      Τα ελαστικά «Μπάγκας»
ü      Το καφέ- lounge Parole
ü      Τα στεγνοκαθαριστήρια ΚΑΣΟΛΑΣ
ü      Τα πρατήρια καυσίμων ΜΠΑΡΑΤΣΑΣ
ü      Τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια
ü      Το Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Όλγας Ντότη- Οικονόμου
ü      Οι ασφάλειες ΜΑΣΤΑΚΑΣ
ü      Τα ζαχαροπλαστεία ΜΑΝΤΖΙΟΣ
ü      Το Γυμναστήριο GYMNASTICS.

Να σημειωθεί, ότι τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια και το Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Όλγας Ντότη - Οικονόμου δίνουν υποτροφίες στους άριστους αθλητές μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: