Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΑΓΣΙ : ΜΙΑ ΠΟΛΗ, ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ !!!Την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στο Ξενοδοχείο OLYMPIC, από το τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Ιωαννίνων, για την παρουσίαση της φανέλας αλλά και συνεργασιών που επιτευχθήκαν για την φετινή χρονιά και όχι μόνο.
Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης κ. Χρήστος Γεωργίου αναφέρθηκε στους στόχους και στα οράματα της προσπάθειας αυτής. Συγκεκριμένα είπε:
«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας εδώ σήμερα, καθώς και να σας ζητήσω να μας βοηθήσετε κάνοντας γνωστό στην ευρύτερη κοινωνία της πόλης τι ακριβώς γίνεται στην ομάδα μας την ομάδα που έχει βγάλει αθλητές με παρουσίες στην Εθνική ομάδα, αθλητές που έχουν κατακτήσει πρωταθλήματα Ευρώπης, στην ομάδα που έχει τα 5 τελευταία χρόνια 5 συνεχόμενες παρουσίες στα τελικά των πανελλήνιων πρωταθλημάτων, και πολλά άλλα για τα οποία θα χρειαζόμασταν ώρες για να τα παρουσιάσουμε.
Ο ΑΓΣΙ βρίσκεται σε νέα πορεία. Η Διοικούσα Επιτροπή του τμήματος καλαθοσφαίρισης η οποία προήλθε από την συγχώνευση των 2 πιο ιστορικών σωματείων της πόλης μας αποτελείται από νέους επαγγελματίες και ανθρώπους της αγοράς, οι οποίοι είναι  γνώστες του αντικειμένου της καλαθοσφαίρισης και διακατέχονται από νέες ιδέες και διαφορετική φιλοσοφία. Οι άνθρωποι που την απαρτίζουν εκτός από μένα είναι  οι Μάστακας Γεώργιος, Βήχας Δήμος, Μάντζιος Γιάννης, Βαντόλας Θόδωρας, Μπάθας Μιχάλης, Σούλτης Σάκης και Λισγάρας Θωμάς, ενώ Τεχνικός Διευθυντής του συλλόγου και ψυχή της ομάδας είναι ο Βαγγέλης Παππάς.
Οι κύριοι στόχοι και το όραμα μας  συνοψίζονται στα ακόλουθα:
Να παρουσιάσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας και η οποία θα αποτελείται μόνο από δικά μας παιδιά - παιδιά της πόλης μας, όπως συμβαίνει και στην φετινή ομάδα - και θα επιδιώξει τα επόμενα χρόνια την άνοδό της σε μεγαλύτερη κατηγορία.
Πέραν της αθλητικής προσφοράς στοχεύουμε να προσφέρουμε και κοινωνικό έργο, με μια σειρά από συνέργειες και συνεργασίες για τις οποίες θα ενημερωθείτε στην συνέχεια από τα μέλη του συλλόγου. Θέλουμε  να διαμορφώσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση προς τη νεολαία για ένα ισορροπημένο τρόπο ζωής, βασισμένο στην άθληση και την μόρφωση. Για μας παίζει τον ίδιο σπουδαίο ρόλο και πρέπει να δοθεί η ανάλογη σημασία για τα παιδιά μας  και ο τομέας της εκπαίδευσης, άλλωστε οι αθλητές του συλλόγου διακρίνονται το ίδιο για τις επιδόσεις τους στο σχολείο και για το οποίο είμαστε υπερήφανοι .
Να συνεχιστεί η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του συλλόγου (άλλωστε ο ΑΓΣΙ είναι μόνιμος πρωταθλητής στα τμήματα υποδομής) με κύριους στόχους την εκμάθηση του αθλήματος στο πλαίσιο του «ευ αγωνίζεσθε», καθώς επίσης να δημιουργήσουμε μια σταθερή και συνεχώς βελτιούμενη διαδικασία ανάδειξης και ανάπτυξης αθλητών με όραμα και μεθοδικότητα, για να αξιοποιείται ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών με χρήσιμες δραστηριότητες και βιωματικές εμπειρίες. Διατηρούμε τμήματα εκμάθησης για παιδιά από 5 ετών έως και 16 ετών. 
Τέλος να δημιουργήσουμε μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με τις εταιρίες χορηγούς αυξάνοντας τις επιχειρηματικές ευκαιρίες προβολής τους, καθώς και διευρύνοντας την πελατειακή τους βάση.
Με λίγα λόγια και πολλή δουλειά θα κάνουμε τα πάντα για να την πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται».
Στην συνέχεια ο προπονητής της ανδρικής ομάδας κ.Σοφοκλής Τσουκανέλης από την πλευρά του είπε:
«Από την μεριά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ασχολούνται με την ομάδα, την διοίκηση φυσικά, αλλά και όλους τους χορηγούς στην δύσκολη αυτή περίοδο που περνάμε.
Εμείς από την μεριά μας θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, και σιγά σιγά να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει και σε μεγαλύτερες κατηγορίες.
Φιλοσοφία μας είναι η ομάδα να αποτελείτε με παιδιά Γιαννιώτες και όσο το δυνατόν μικρούς σε ηλικία , παιδιά που θα προέρχονται από τις Ακαδημίες μας.
Με την σκληρή δουλειά που θα κάνουμε πιστεύω ότι θα δημιουργηθούν αυτές οι προϋποθέσεις ώστε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».
Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Παναγιώτης Μάντζιος, ο οποίος είπε:
«Από την πλευρά μου εκπροσωπώντας τους παίκτες θέλω να ευχηθώ η καινούργια χρονιά να τελειώσει με επιτυχία για τους στόχους που έχουνε θέσει οι άνθρωποι της ομάδας, να ευχηθώ πάνω από όλα υγεία στους παίκτες και μέσα από την δουλεία σε συνεργασία με την διοίκηση τον προπονητή και τους βοηθούς του, να πετύχουμε τους στόχους μας, αλλά και όλα αυτά που φαντάζονται οι άνθρωποι της πόλης για την ομάδα μας. Και τέλος να ευχαριστήσω και τους χορηγούς μας».

Έγινε η παρουσίαση της φετινή εμφάνισης της ομάδας και μια αναφορά στον κεντρικό χορηγό της ομάδας:
Κύριος χορηγός του αθλητικού υλικού είναι η επιχείρηση MASS SOTIRIADIS. Η επιχείρηση διατηρεί κατάστημα αθλητικών ειδών στην 28ης Οκτωβρίου από το 1982 και είναι από τις πιο παλιές επιχειρήσεις στον χώρο πανελληνίως. Καλύπτει αθλητικούς εξοπλισμούς για όλα τα σπόρ (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βολευ κλπ) αλλά και για σπορ πιο μικρής διεισδυτικότητας (πυγμαχία κολύμβηση, επιτραπέζια αντισφαίριση κα) Συνεργάζεται με όλες τις μεγάλες αθλητικές εταιρίες και προσφέρει στο κοινό προϊόντα υψηλής ποιότητας και αναγνωσιμότητας.
Ο ΑΓΣΙ συνεργάζεται για 4ο έτος με την εταιρία MASS SOTIRIADIS και είναι απολύτως ικανοποιημένος από το αθλητικό υλικό που έχει και ελπίζουμε η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί για πολλά χρόνια.Στα πλαίσια της αναβάθμισης του τμήματος καλαθοσφαίρισης υπάρχουν 2 μεγάλες συνεργασία με εταιρίες που πιστεύουμε ότι θα αναβαθμίσουν το επίπεδο των παιδιών μας.
Από τον αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης κ. Γιώργο Μάστακα έγινε η παρουσίαση της ασφαλιστικής κάλυψης των μελών του τμήματος μπάσκετ. Συγκεκριμένα είπε:
«Ένα από τα μεγάλα προβλήματα του συλλόγου είναι η ιατροφαρμακευτική κάλυψη. Κάναμε μια σύμβαση με την μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο την CHARTIS, μέλος του American International Group έτσι ώστε να προβούμε στην ασφάλιση όλων των μελών του συλλόγου.
Η αντρική μας ομάδα είναι ασφαλισμένη πλήρως για όλα τα ιατροφαρμακευτικά έξοδα που θα χρειαστεί, κατά την διάρκεια του έτους, και καταφέραμε και κάναμε μία συμφωνία όπου στα 17 τμήματα του συλλόγου, από 3 παιδιά θα ασφαλιστούν δωρεάν μέσα από την εταιρία CHARTIS. Οι υπόλοιποι με πολύ χαμηλό κόστος θα μπορούν να ασφαλιστούν επίσης από την εταιρία, αντιλαμβανόμενοι και την οικονομική συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε. Το κόστος είναι στα 25 ευρώ, ετησίως. Η κάλυψη που θα παρέχει το προϊόν είναι πλήρη ιατροφαρμακευτικά έξοδα εντός και εκτός νοσοκομείου μέχρι 3.000 ευρώ, θα υπάρχει ένα μικρό εκπιπτόμενο ποσό των 50 € ετησίως. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί οι γονείς πια θα ξέρουν ότι χρειαστούν τα παιδιά του ΑΓΣΙ από ιατροφαρμακευτική κάλυψη θα υπάρχει, κάτι που σκεφτόμαστε μελλοντικά να επεκταθεί και στο υπόλοιπα τμήματα του συλλόγου».
Επίσης ανέφερε και την ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ η οποία καλύπτει όλα τα μέλη του συλλόγου ανεξαιρέτως από τις Ακαδημίες, τα αγωνιστικά τμήματα μέχρι και την Επαγγελματική ομάδα. Χαρακτηριστικά είπε:
«Ο σύλλογός μας στα πλαίσια της αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρει στους αθλητές του, σας ενημερώσει ότι έχει προβεί στην ασφάλισης της Αστικής Ευθύνης όλων των μελών του συλλόγου . Πιο συγκεκριμένα με την ασφάλιση αστικής ευθύνης καλύπτονται οι οικονομικές απαιτήσεις τρίτων για σωματικές βλάβες ή/και υλικές ζημιές από ατυχήματα που θα συμβούν κατά την διάρκεια λειτουργίας των ασφαλιζομένων χώρων και για τα οποία ατυχήματα υπεύθυνος θα θεωρηθεί ο σύλλογος μας . Στην ασφάλιση συμπεριλαμβάνονται και ζημιές που θα προκληθούν από τροφική δηλητηρίαση με την προϋπόθεση πως τα εστιατόρια και κυλικεία που επισκέπτονται τα μέλη μας είναι εξουσιοδοτημένα από το σύλλογος μας. Η κάλυψη ισχύει από τα στιγμή που τα μέλη μας μπαίνουν στο χώρο ευθύνης του συλλόγου μας και μέχρι ποσού 50.000 €» .
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΓΣΙ κ.Νίκος Κασιούμης έκανε μία μικρή παρουσίαση για την συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Όλγας Ντότη-Οικονόμου και τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια. Συγκεκριμένα είπε:
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη της συνεργασίας του τμήματος μπάσκετ του ΑΓΣ Ιωαννίνων με τον κορυφαίο εκπαιδευτικό οργανισμό της περιοχής μας: τα Εκπαιδευτήρια Όλγας Ντότη-Οικονόμου και τα Δωδωναία Εκπαιδευτήρια.
Στόχος του συλλόγου μας ανέκαθεν ήταν η ισόρροπη εκπαίδευση των παιδιών μας και η απρόσκοπτη ενασχόλησή τους με το άθλημα που έχουν επιλέξει. Γι' αυτό το λόγο ακριβώς προτείναμε  στα παραπάνω εκπαιδευτήρια να αναλάβουν να συμπληρώσουν το κομμάτι της σχολικής αγωγής σε όσους από τους αθλητές μας επιλέξουν να γίνουν μαθητές τους.
Πρόκειται για το μακροβιότερο δημοτικό σχολείο της ελληνικής περιφέρειας (γίνεται 40 ετών φέτος) και για ένα από τα πιο αποτελεσματικά Γυμνάσια-Λύκεια της χώρας, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι  μας.
Είμαστε βέβαιοι ότι όσοι από τους αθλητές μας επιλέξουν για τη φοίτησή τους το Δημοτικό των Εκπαιδευτηρίων Όλγας Ντότη-Οικονόμου και το Γυμνάσιο – Λύκειο των Δωδωναίων Εκπαιδευτηρίων θα εξασφαλίσουν όλα όσα χρειάζονται προκειμένου να εξοικονομήσουν περισσότερο χρόνο και δυνάμεις για την άθλησή τους.
Εμείς ως μπάσκετ ΑΓΣΙ ζητήσαμε και βρήκαμε θετική ανταπόκριση ώστε να χορηγηθούν κίνητρα οικονομικά (όπως για παράδειγμα υποτροφίες) στους αθλητές μας αλλά και να υπάρξει αλληλοϋποστήριξη σε δράσεις ευρύτερα πολιτιστικές και όχι μόνο αθλητικές που σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε.
Κλείνοντας θα θέλαμε να σας καταστήσουμε ξεκάθαρο ότι η φιλοσοφία μας είναι: καλοί αθλητές - καλοί μαθητές - καλοί άνθρωποι. Γι' αυτό εξάλλου φροντίσαμε να επιτύχουμε τη συνεργασία με τα Δωδωναία εκπαιδευτήρια  και τα εκπαιδευτήρια Όλγας  Ντότη - Οικονόμου».
Στην συνέχεια ο κ. Χρήστος Καψάλης διευθυντής των Δωδωναίων εκπαιδευτηρίων πήρε τον λόγο και από την πλευρά του είπε:
«Και τα εκπαιδευτήρια της Όλγας Ντότη - Οικονόμου και τα Δωδωναία εκπαιδευτήρια με ιδιαίτερη χαρά αποδεχτήκαμε την πρόταση του κορυφαίου συλλόγου της περιοχής μας και όχι μόνο, παράλληλα με την φιλοσοφία τους ότι η πρόοδος των παιδιών έχει να κάνει τόσο σε εκπαιδευτικό επίπεδο, όσο και σε αθλητικό, και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Είναι αποδεδειγμένο, το βλέπουμε κάθε μέρα ότι ο καλός μαθητής είναι και καλός αθλητής. Είναι απόλυτα πειθαρχημένοι, είναι συνεπείς σε αυτό που πρέπει να κάνουν, ξέρουν να μεθοδεύουν τον χρόνο τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, επομένως εμείς από την πλευρά μας, όσοι μας επιλέξουν θα φροντίσουμε να τους εξοικονομούμε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται, καθώς γνωρίζουμε ότι έχει συρρικνωθεί ιδιαίτερα τις μέρες μας ο χρόνος των μαθητών που θέλουν παράλληλα να ασχοληθούν το απόγευμα με τον αθλητισμό, έτσι ώστε να ασχοληθούν με το άθλημα που έχουν επιλέξει και συγκεκριμένα με τον μπάσκετ.
Είναι καθήκον μας και έτσι εμείς αποδεχτήκαμε την πρόταση του τμήματος μπάσκετ του ΑΓΣΙ ότι όπου το κράτος αδυνατεί , αδιαφορεί ή δεν μπορεί να παρέμβει, ειδικά σε περιπτώσεις αθλητισμού και παιδείας, να ανταποκρινόμαστε. Ειδικά στην συγκεκριμένη στιγμή που βιώνουμε με την κρίση θεωρούμε απόλυτα ότι η μόνη διέξοδος είναι η παιδεία και ο αθλητισμός και όταν αυτά συνεργάζονται τότε μπορούμε να ελπίζουμε.
Το επίπεδο της δικής μας χορηγίας - βοήθειας στο τμήμα μπάσκετ του ΑΓΣΙ είναι πάρα πολύ ευρύς ο τομέας στο οποίο μπορούμε να συγκλίνουμε, εμείς θα χορηγήσουμε κίνητρα, αυτά είναι που λείπουν από τους αθλητές και θα προσπαθήσουμε να συνεισφέρουμε όπου εμείς και οι άνθρωποι του ΑΓΣΙ μας ζητήσουν.
Η κυρία Οικονόμου θα σας πει για τομείς που έχουμε συμφωνήσει. Καλή πρόοδο στα παιδιά μας και καλή επιτυχία στην ομάδα».
Και η κα. Οικονόμου υπεύθυνη των Εκπαιδευτήριων Όλγας Ντότη-Οικονόμου δήλωσε:
«Δυο λόγια και από εμένα γιατί δεν έχει νόημα να επεκταθούμε περισσότερο σε αυτή την φάση. Συμφωνήσαμε στην παροχή κάποιον κινήτρων κυρίως οικονομικών. Σε αθλητές του τμήματος Μπάσκετ του ΑΓΣΙ που θέλουν να φοιτήσουν στα εκπαιδευτήρια μας, καθώς και σε αθλητές μας που ενδιαφέρονται να στελεχώσουν το τμήμα μπάσκετ του ΑΓΣΙ.
Επίσης συμφωνήσαμε σε ένα πλάνο κοινών δραστηριοτήτων πολιτιστικού περιεχομένου και όχι μόνο αθλητικού.
Είναι η αρχή της συνεργασίας και θέλουμε να σχεδιαστεί προσεκτικά. Δεσμευόμαστε πάντως ότι στην επόμενη συνάντηση μας θα σας πούμε με περισσότερες λεπτομέρειες ότι αναφέραμε σήμερα σε γενικές γραμμές.
Και τα εκπαιδευτήρια της Όλγας Ντότη - Οικονόμου και τα Δωδωναία εκπαιδευτήρια χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ξεκινάμε αυτού του είδους την συνεργασία σχολείου - αθλητισμού με τέτοιο τρόπο ώστε το ένα να βοηθάει και να μην εμποδίζει το άλλο και ευελπιστούμε να διευκολύνει την προσπάθεια που έτσι και αλλιώς κάνουμε να διαμορφώσουμε πολίτες με ελεύθερο και φίλαθλο πνεύμα με δίψα για άθλους όχι μόνο στους αθλητικούς στίβους».

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Γεωργίου  ανέφερε το μείζον πρόβλημα που έχουμε και είναι το ζήτημα των υποδομών σε αθλητικούς χώρους και των εγκαταστάσεων, και είπε «είμαστε σε επίπεδο εγκαταστάσεων πιο πίσω και από τα πιο μικρά χωριά της Ελλάδας και πρέπει το πρόβλημα αυτό να αναδειχθεί γιατί δυστυχώς όλα όσα προαναφέραμε και στοχεύουμε να πραγματοποιήσουμε σκοντάφτουν στο μεγάλο αυτό ζήτημα».Η Διοικούσα Επιτροπή τμήματος Καλαθοσφαίρισης  Α.Γ.Σ.Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: