Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ένας τελικός που θυμίζει κάτι από ….. πέρυσι.



Όσοι πίστευαν ότι ο τελικός θα είναι Γιαννιώτικος έχασαν. Τελικά ο ΠΑΣ Γιάννενα, με πολλές διαμαρτυρίες , δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο του ΑΤΛΑ και έτσι ο τελικός θυμίζει κάτι από πέρυσι.
Ποιες είναι οι ομοιότητες και ποιες οι διαφορές με τον περυσινό τελικό παίδων;
Όπως και πέρυσι ο τελικός αφορούσε δύο ομάδες του Β’ ομίλου και μάλιστα από αυτές που φημίζονται για τις Ακαδημίες και τις αθλητικές υποδομές τους. Πέρυσι ο τελικός μεταξύ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ και ΑΓΣΙ είχε γίνει το Σάββατο 24 Απριλίου 2010 στο ΔΑΚ Άρτας. Ο ΑΓΣΙ ήταν απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού και με σκορ 33-62 κατέκτησε δίκαια τον τίτλο.  
Στις φετινές συνθέσεις των ομάδων οι «έμπειροι» είναι από τη Νικόπολη ο Βουκελάτος που πέρυσι είχε σημειώσει 4 π. και ο Σαρρής. Από τον ΑΓΣΙ  ο Τσακανίκας και ο Μάντζιος (12 π). Για την ιστορία το 2009 η παιδική μας ομάδα είχε βρεθεί να παίζει και πάλι στον τελικό (12/4/2009) κερδίζοντας τότε την ομάδα του ΦΑΙΑΚΑ. Το 2008 ο ΑΓΣΙ έπαιξε στην τετράδα και αποκλείστηκε από τον τελικό αφού έχασε με 65-63 από την Αμφιλοχία. Πρωταθλητής τότε είχε αναδειχθεί ο ΚΡΟΝΟΣ Ιωαννίνων. Θυμίζουμε επίσης ότι τα δύο τελευταία χρόνια ο ΑΓΣΙ δεν κατέκτησε απλά το πρωτάθλημα ΠΑΙΔΩΝ ΕΣΚΑΒΔΕ αλλά εκπροσώπησε επάξια την ένωση στους προκριματικούς αγώνες παίδων και μάλιστα αήττητος έλαβε μέρος και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας και τις δύο φορές την 5η θέση.
Πέρυσι η ομάδα μας είχε νικήσει εντός και εκτός τη Νικόπολη , όπως και φέτος τον ΑΤΛΑ.
Οι δύο προπονητές έχουν αλλάξει αφού Τσουκανέλης και Βαβέτσης κοουτσάρουν τα αντίστοιχα ανδρικά τμήματα. Στη θέση τους βρίσκονται, ο συνηθισμένος σε τελικούς,  Κουβάτσης από τον ΑΓΣΙ και για τον ΑΤΛΑ ο αρχηγός της πολύ καλής ανδρικής ομάδας της Νικόπολης κ. Σπύρος Πολίτης (final 4 A1 ΑΝΔΡΩΝ ΕΣΚΑΒΔΕ 2011). Πέρυσι ο Τσουκανέλης δεν είχε βοηθό . Φέτος στο πάγκο του ΑΓΣΙ κάθεται ο MVP της Α1 Ανδρών ΕΣΚΑΒΔΕ Θανάσης Κοντός (ο τίτλος είναι αυθαίρετος αλλά πιστεύουμε δίκαιος).
Πέρυσι ο ΑΓΣΙ είχε τερματίσει πρώτος , αήττητος και ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου . Φέτος ΑΓΣΙ και ΑΤΛΑΣ ισοβάθμησαν (πίσω από τον ΠΑΣ Γιάννενα) στο Β’ όμιλο με 21 βαθμούς σε 12 αγώνες με 3 ήττες και 9 νίκες έκαστος στο ενεργητικό του. Η ομάδα μας έχασε εντός (-3)και εκτός (-2) από ΠΑΣ Γιάννενα και εκτός από Κερκυραϊκό (-1π) . Ο Άτλας ηττήθηκε εντός (-11π) και εκτός (-9π) από τον ΑΓΣΙ και εκτός από Φαίακα (-30π) .
Ο ΑΓΣΙ έκανε μία ήττα στον α΄ γύρο και δύο στο δεύτερο , ενώ ο ΑΤΛΑΣ το αντίθετο.
Ο ΑΓΣΙ διαθέτει την αποδοτικότερη επίθεση στην ΕΣΚΑΒΔΕ με 806 π, αλλά και την καλύτερη άμυνα με 538 π. Ο Άτλας καταλαμβάνει στην επίθεση την 2η θέση – 724 π  και στην άμυνα την 4η  - 593 π (πίσω από ΑΓΣΙ , ΠΑΣ Γιάννενα , Λόρδο Βύρωνα).
Στο β’ γύρο και τους ημιτελικούς οι σκόρερ και διακριθέντες για τον ΑΤΛΑ είναι : Βουκελάτος 18,67 πόντους / αγώνα , Ζαλοκώστας 12 π/α , Σαρρής 11,25 π/α , Κασαμπαλάκος 8,22 π/α , Διαμάντης 4,22 π/α. Στα τρίποντα οι παίχτες του ΑΤΛΑ  φαίνεται πως «διστάζουν» σημειώνοντας 1,3 τριπ/ αγώνα με τους Διαμάντη , Πλέουρα και Σαρρή πιο εύστοχους.  
Ο αγώνας θα γίνει στο κλειστό της Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2011 στις 19.00. Οι διαιτητές δεν έχουν επιλεγεί ακόμα.   
Τελικά τα στατιστικά στοιχεία και η προϊστορία σίγουρα έχουν κάποιο ενδιαφέρον. Ο τελικός όμως είναι μοναδικός και τα προγνωστικά συχνά εύθραυστα. Το προπονητικό team του ΑΓΣΙ σε χαμηλούς , ψύχραιμους τόνους ασχολείται αποκλειστικά με την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας. Η πολυετής , βαριά παρακαταθήκη του ΑΓΣΙ σε τελικούς αγώνες  επιβάλει σοβαρότητα , υπευθυνότητα και σεβασμό στον αντίπαλο,  ώστε όπως και τις προηγούμενες χρονιές ο τελικός να είναι γιορτή του αθλήματος. 

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για όσους μπερδεύονται (αν και το ξέρουν όλοι) η Πρέβεζα έχει δύο ομάδες την Νικόπολη και τον Άτλα . Τυπικά είναι δύο σωματεία ουσιαστικά ένα.Υπάρχει μία ακαδημία. Έτσι παίζουν σχεδόν όλα τα παιδιά από την ακαδημία στις ομάδες κατά ηλικία. Κάθε χρόνο κατεβαίνουν δυο παιδικές, δύο μίνι, δυο προμινι κλπ. Κάποιοι παίζουν και με τις μεγαλύτερες ηλικίες. Πέρυσι ο Σαρρής αν και 96αρης έπαιζε με τους 94αρηδες. Φέτος οι Μπούντας, Διαμάντης (97αρηδες) παίζουν με τους 95αρηδες. Η Νικόπολη με τους 90αρηδες έφτασε στους τελικούς των παίδων. Η Πρέβεζα είχε πρόβλημα στους 91,92 και τώρα στους 96. Όμως αυτοί που έρχονται (97,98,99) είναι πολύ καλοί. Παντού μπροστά της τα τελευταία χρόνια "βρίσκει" σε τελικούς τον ΑΓΣΙ. Δείγμα σε ποιούς συλλόγους γίνεται σοβαρή δουλειά.
Ο φετινός ΑΓΣΙ δεν είναι σαν τον περσινό του Αναγνωστάκη, Κύρκου, Αλεξίου, Μάντζιου.
Ο Άτλας φέτος είναι καλύτερος από την περσινή Νικόπολη, πιο ομαδικός αλλά ασταθής στην απόδοση. Δεν είναι μόνο ο Βουκελάτος αλλά υπάρχει μία πεντάδα πρώτης γραμμής χωρίς να βάζουμε και τους 2 97αρηδες.

Ανώνυμος είπε...

persi omws o agsi eixe ena anagnwstaki pou dn ton exei fetos

Ανώνυμος είπε...

Αρ. Πρωτ.: 829 Αγρίνιο 4 Μαίου 2011

Πρακτικό 10/2011
Συνήλθαν, σήμερα Τετάρτη 4 Μαϊου 2011, ώρα 15:30 π.μ. στα γραφεία της
Ε.Σ.ΚΑ.Β.Δ.Ε., τα μέλη της Επιτροπής Πρωταθλημάτων, προκειμένου να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν στα τρέχοντα θέματα της Ένωσης.
Παρόντες οι : Σταυρόπουλος Σταμάτης , Νικάκης Κώστας και Σερέτης Γρηγόρης.

Αποφασίστηκε :
1. Να κληθούν σε έγγραφη απολογία, εντός πενθημέρου από λήψης του παρόντος Πρακτικού τα Σωματεία : ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και ΑΤΛΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ για τις φθορές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα
ΠΑΙΔΩΝ ΑΤΛΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
(2/5/2011) στο ΔΑΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ.

Παράλληλα το ΔΑΚ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ μας απέστειλε το εξοδολόγιο που αφορά τις φθορές και μας ενημέρωσε ότι οι φθορές που αναφέρονται στο συνημμένο έγγραφο προκλήθηκαν κυρίως από το Σωματείο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
(1,2,4 του εγγράφου του Δήμου Ηγουμενίτσας) και το σημείο 3 από το Σωματείο ΑΤΛΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

Η ΕΣΚΑΒΔΕ κατέθεσε υπέρ του Δήμου Ηγουμενίτσας το κόστος των ζημιών
και παρακαλεί αντίστοιχα τα Σωματεία ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και ΑΤΛΑΝΤΑ
ΠΡΕΒΕΖΑΣ να καταθέσουν στον Λογαριασμό της ΕΣΚΑΒΔΕ το ποσό που
αναλογεί στο κάθε Σωματείο.

Ο Λογαριασμός της ΕΣΚΑΒΔΕ είναι :EUROBANK 0026-0132-18-0100048028.

Ανώνυμος είπε...

mia xara sas voleyei na poume k thn ali8eia! giati alliws kupelo den ypirxe periptwsi na parete!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΣ ΣΤΗΝ ΕΣΚΑΒΔΕ (ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ ΚΛΠ)ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΣΚΑΒΔΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΑΥΡΟ.ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ Ν.1 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΒΩΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

agsi bc είπε...

Ευτυχώς που βρέθηκε κάποιος ανώνυμος να μας "ενημερώσει" για τα προβλήματα που απειλούν το μέλλον των αγώνων της ΕΣΚΑΒΔΕ.
Βlogs και ΓΟΝΕΙΣ !!!
Πρόκειται σίγουρα για μια σκοτεινή νοοτροπία που ενοχλείται από τη δημοσιοποίηση και την προβολή των γεγονότων αλλά και που αδιαφορεί για τη συμπαράσταση και τις θυσίες πολλών γονέων απέναντι στο αθλητικό μέλλον των παιδιών τους.
Όποιος τα ακυρώνει αυτά αυτοακυρώνεται και περνάει στο περιθώριο.
Ο Σύλλογός μας με το BLOG του και τους γονείς των παιδιών συμπαραστάτες στους αθλητικούς στόχους του έχει παρουσία για 4η συνεχόμενη χρονιά στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Οι διακρίσεις αυτές οπωσδήποτε προβάλλουν και αναδεικνύουν και την ΕΣΚΑΒΔΕ στα αθλητικά δρώμενα της χώρας.
Πρόκειται για επιτυχίες που ευτυχώς οι "ανοιχτόμυαλοι" επικροτούν και ελάχιστοι κακομαθημένοι αρνούνται να παραδεχτούν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Γ.Σ.Ιωαννίνων

Ανώνυμος είπε...

nai den sumfwnw emena ola mia xara mou fainonte pezw agwnes ka8e savatokuriako kai ola kala ta vlepw twra ti lete eseis

Ανώνυμος είπε...

Επειδή θεωρώ δειλία και ανήθικο να κατηγορείς κάποιον επιλέγοντας την ανωνυμία σε ανάρτηση σχολίων ήταν επιλογή μου να μην απαντήσω σε ανώνυμους. Τώρα όμως που σχολιάστηκε η δική μου στάση και συμπεριφορά από τον προπονητή του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω. Από την ώρα που τελείωσε ο αγώνας βρέθηκα να συνομιλώ με τον πατέρα σου και τον πατέρα του Μαρούγκα πολιτισμένα χωρίς την ανάμειξη κανενός άλλου γονέα, τώρα πως προέκυψε και που προσέβαλα γονείς και με ποιο τρόπο, είναι ανήθικο όποιος το επικαλείται, άλλωστε ήρθες και εσύ ο ίδιος και χωρίς ίχνος ειρωνείας ή αλαζονείας σου έδωσα συγχαρητήρια για την αξιόλογη δουλειά που έχεις κάνει στην ομάδα του ΠΑΣ. Αν τότε διέκρινες από τη στάση μου ειρωνεία ή κάτι το άσχημο όφειλες να αντιδράσεις. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα και δε χρειάζεται να επικαλείσαι κανένα γονέα γιατί ήσουν εκεί!!!. Αλήθεια το βίντεο του αγώνα???
Γιατί εγώ από την πρώτη στιγμή προσφέρθηκα να δώσω αντίγραφα και στις δύο ομάδες διευκρινίζοντάς σας ότι δεν είναι όλη παράταση γιατί τελείωσε η κασέτα!!! (ο αγώνας ξεκίνησε έξι και τελείωσε 8 , η διάρκεια της κασέτας ήταν 60 λεπτών που με τις ανάλογες ρυθμίσεις γράφει μέχρι μιαμιση ώρα. Αυτή η κασέτα έγραψε 1 ώρα και 33 λεπτά και σταματάει όταν το σκορ είναι τέσσερις πόντους μπροστά ο ΠΑΣ ) Ευτυχώς που τελείωσε η κασέτα και δεν καταγράφηκαν τα υπόλοιπα γιατί μετά έγιναν πολλές ασχήμιες που προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. (όχι από εσένα ή τα παιδιά).
Δε θα σου δώσω όμως αντίγραφο, αλλά το πρωτότυπο για να βεβαιωθείς ότι δεν υπάρχει μονταζ ή αλχημείες . Αφού το δεις θα πρέπει να κρίνεις εσύ τη συμπεριφορά κάποιων γονιών και παραγόντων.
Θέλω να επισημάνω ότι η πλειονότητα των γονιών που είδαν τον αγώνα ήταν ευπρεπέστατοι. Η οποιαδήποτε εξαίρεση θέλω να πιστεύω ότι οφείλεται στην ένταση του αγώνα και όχι ότι είναι στάση ζωής και συμπεριφοράς.


Να μιλήσω τώρα και για τον αγώνα.
Πάρα πολύ άγχος τα παιδιά και από τις δύο ομάδες. 1 λεπτο πριν το τέλος ο ΠΑΣ 4 πόντους μπροστά και η μπάλα δική του. Λάθος διαχείριση του χρόνου και ήρθε η ισοφάριση από τον ΑΤΛΑ . γιατί είναι παιδιά . Παράταση : πάλι μπροστά ο ΠΑΣ και πάλι ανατροπή, και έρχομαι τώρα στην τελευταία φάση του αγώνα. Μπαίνοντας το τελευταίο καλάθι οι δύο διαιτητές δείχνουν ότι μετράει και τελειώνει ο αγώνας και αρχίζει μια απαράδεκτη επίθεση προς τον κ. Μυζίκο η οποία συνεχίστηκε κι έξω από το γήπεδο από μεμονωμένους γονείς .

Πέρα από το δυνατό παιχνίδι των παικτών δεν υπάρχουν άσεμνες συμπεριφορές παιδιών, το τι λένε μεταξύ τους δεν είναι καταγεγραμμένο, και γι αυτό, υπεύθυνοι οι διαιτητές μέσα στο παιχνίδι.

Καλό θα ήταν να πέσουν οι τόνοι γιατί κάνουν κακό σε όλους παιδιά – γονείς – προπονητές – παράγοντες .

Δημήτρη Αναστασίου είμαι σε μια ηλικία που δε χρειάζεται να κάνω ψυχογράφημα για να εκτιμώ τους ανθρώπους. Πιστεύω ότι με τη λάθος πληροφόρηση έχεις και λάθος συμπεράσματα, δεν είμαι τίποτα παραπάνω από ένας γονιός που θέλει να βλέπει το παιδί του να περνάει όμορφα.


Με εκτίμηση Τζάνης Μανώλης

Ανώνυμος είπε...

Κάτι ακόμη,
1. Έχω μιλήσει με τον Ν. Παπαδόπουλο να σε ενημερώσει για να πάρεις την πρωτότυπη κασέτα
2. Μπορείς να το θεωρήσεις ως πρόσκληση τη Δευτέρα να δεις τον τελικό μαζί μου, γιατί ένας τελικός είναι γιορτή.
Τζάνης Μανώλης

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Α.Γ.Σ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:
Κύριοι, αυτή ακριβώς η απάντηση που δώσατε στον "επαϊοντα" των προβλημάτων των αγώνων της ΕΣΚΑΒΔΕ (Ν.1 πρόβλημα Blogs και Γονείς) ταιριάζει για την περίσταση. Ως γονείς κρατείστε από τις "διαπιστώσεις του" μόνο τη συντετμημένη λέξη του "ΝΟΥΜΕΡΟ" και ευχηθείτε να μην έχετε την "τύχη" να δίνει ή να δώσει κάποτε τα "φώτα του" στα παιδιά σας.

Ανώνυμος είπε...

"ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟ ΣΑΡΡΗ". Αφορμή για το "σχόλιο" δεν μου έδωσε ούτε η ανάδειξή του σε 1ο σκόρερ της ΕΣΚΑΒΔΕ στο τουρνουά της ΕΟΚ στην Πρέβεζα, ούτε ο "αψευδής μάρτυρας" όπως λένε οι αμερικανοί, του ταλέντου ενός περιφερειακού παίκτη "η ικανότητα στο σουτ τριών πόντων", πόντοι που κανένας διαιτητής στον κόσμο όσο "φιλάνθρωπος" και αν είναι δεν μπορεί να "προσθέσει" στα στατιστικά ενός παίκτη, ούτε τα κατάλληλα για μπάσκετ σωματομετρικά του στοιχεία (ύψος και σωματοδομή), αλλά ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ που δέχθηκε ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΥ!για τη ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ στον ημιτελικό με τον ΠΑΣ. Ειρηναίο, ας μου επιτραπεί να σου πω, μέσω του BLOG της ομάδας σου και του ΑΓΣΙ, ότι το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΠΡΟΣΟΝ ενός αθλητή για να φτάσει ΨΗΛΑ είναι το ΗΘΟΣ. Συνέχισε έτσι και εύχομαι και πιστεύω ότι θα φτάσεις ψηλά, αν αστάθμητοι "ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ" δεν παρεμβάλουν εμπόδια στο δρόμο σου. Υπ. "ΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ ΑΘΛΗΤΗ".

Ανώνυμος είπε...

sugxarhthria stis duo omades pou ftasane ws edw prepei na einai oi kaluteres.alla gia tis alles omades teleiwsan oi agwnes gia fetos krima..................