Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Οι αλλαγές στο μπάσκετ

Όσοι επισκεφτούν το κλειστό της Λιμνοπούλας από τη Δευτέρα και μετά ίσως προσέξουν ότι το παρκέ φαίνεται απλά «φρεσκαρισμένο». Οι άνθρωποι του μπάσκετ όμως γνωρίζουν πως το μπάσκετ έχει αλλάξει και οι αλλαγές αυτές που θα ισχύουν από την 1η Οκτωβρίου μάλλον δεν είναι μικροαλλαγές στους κανονισμούς.
Το σχήμα της ρακέτας αλλάζει από τραπεζοειδές σε ορθογώνιο , η γραμμή του τριπόντου από τα 6,25μ. πάει στα 6,75μ. Καθιερώνεται το ημικύκλιο της ρακέτας μέσα στο οποίο δεν θα σφυρίζεται επιθετικό φάουλ . Επίσης υπάρχουν αλλαγές στο χρονόμετρο (24 λεπτά – υπόλοιπο επίθεσης) .  Οι αλλαγές αυτές μπορούμε να πούμε πως καθιστούν πιο δύσκολη, αλλά ταυτόχρονα και πιο πολύτιμη τη δουλειά των καλών μακρινών σουτέρ, οι ψηλοί τύπου Σχορτσιανίτη φαίνεται πως ευνοούνται καθώς και οι επιθετικοί κάτω από το καλάθι, ενώ οι άμυνες ζώνης ανοίγουν δίνοντας την ευκαιρία για περισσότερες καλές – γρήγορες επιθέσεις και θέαμα.
Στη φωτογραφία αριστερά το σχήμα της παλιάς ρακέτας και δεξιά το σχήμα της καινούργιας. 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν γήπεδα στα οποία δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές (Αστακός, Καναλάκι), θα γίνονται αγώνες σαυτά?

agsi bc είπε...

Αρχής γενομένης από την 1η Οκτωβρίου 2010 θα τεθούν σε εφαρμογή οι νέοι κανονισμοί της FIBA για το μπάσκετ. Επομένως όποιος αγώνας γίνεται υπό την εποπτεία της ΕΟΚ - ΕΣΚΑΒΔΕ θα πρέπει να ακολουθεί τους κανονισμούς και το γήπεδο να ικανοποιεί τους όρους.

Ανώνυμος είπε...

alla leei o nikakhs

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τους κανονισμούς της ΕΟΚ. Στην περιοχή μας τους κανονισμούς τους φτιάχνει ο Νικάκης και η παρέα του. Τα γήπεδα θα ικανοποιούν τους όρους τους.
Εξ άλλου σαυτόν απευθύνθηκαν οι εταιρίες που φτιάχνουν τα γήπεδα . Κάτι ήξεραν αυτές!