Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Ήττα στην πρεμιέρα ΑΓΣΙ – ΚΑΒΑΛΑ 69-79

Με ήττα ξεκίνησε η ομάδα μας στην πρεμιέρα του πανελλήνιου πρωταθλήματος με αντίπαλο την ομάδα της Καβάλας. Ο αγώνας είχε δύο ημίχρονα και δύο πρόσωπα. Στο πρώτο μέρος ο ΑΓΣΙ παρουσιάστηκε καταιγιστικός με Αναγνωστάκη και Μάντζιο να σημειώνουν εντυπωσιακά καλάθια και τη Καβάλα να δείχνει ανήμπορη να αντιδράσει. Δυστυχώς όμως ο Κύρκος βρέθηκε να έχει από νωρίς 4 φάουλ και να δείχνει εκτός κλίματος. Στο δεύτερο μέρος ο ΑΓΣΙ έδειξε να χάνει τον έλεγχο του παιχνιδιού αφού η περιφέρεια φάνηκε σε κρίσιμα σημεία άστοχη. Η Καβάλα χρειάστηκε τρία δεκάλεπτα να καλύψει τη διαφορά των πόντων και στο τέταρτο δεκάλεπτο, με τον ΑΓΣΙ να είναι σχεδόν ακίνδυνος στην άμυνα αφού  Αναγνωστάκης, Μάντζιος και Κύρκος είχαν από 4 φάουλ,  κατάφερε  να περάσει μπροστά. Σημειώνουμε ότι οι διαιτητές «είδαν» 3 φάουλ του Μάντζιου μέσα σε 5 λεπτά !!!!., ενώ ακύρωσαν καθαρό τρίποντο του Αναγνωστάκη για δήθεν επιθετικό φάουλ του Μάντζιου την ώρα που το καλάθι είχε μπει.  Δύο λεπτά πριν το τέλος Κύρκος και Μάντζιος ήταν εκτός με 5 φάουλ και την Καβάλα να προηγείται με 3 πόντους. Τα φαλτσοσφυρίγματα της διαιτησίας συνεχίστηκαν με αποκορύφωμα τεχνική ποινή σε βάρος του προπονητή μας 1 και 35 πριν το τέλος για διαμαρτυρία. Έτσι διαμορφώθηκε το 69-79.
Από τον ΑΓΣΙ διακρίθηκαν Αναγνωστάκης και Μάντζιος που πάλεψαν σ’ όλο τον αγώνα χωρίς βέβαια να παραλείψουμε να επισημάνουμε την μεγάλη προσπάθεια και των υπόλοιπων παιδιών που έκαναν ότι μπορούσαν για να οδηγήσουν την ομάδα μας στη νίκη!
Από την Καβάλα διακρίθηκε ο Χονδρόπουλος που κράτησε ζωντανή την ομάδα σημειώνοντας 6 κρίσιμα τρίποντα σε σημεία που η ομάδα έδειχνε σημεία κατάρρευσης. Επίσης πολύ καλός ο Πιεβάλιτσα .
Τα δεκάλεπτα: 28-21, 51-41, 60-59, 69-79
Διαιτητές: Πολυχρονιάδης-Μπούκας
ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ(Τσουκανέλης): Παπατσίμπας, Παπαδόπουλος Ν. 4, Ζεραβέλας, Αναγνωστίδης 34(5), Ζιώγος, Αλεξίου 4, Κύρκος 5(1), Μάντζιος 22.
ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ(Αϊβαζίδης): Σιώρας, Χατζηανδρέου 6, Χονδρόπουλος 26(4), Μητρούλης 5(1), Σαρόγλου, Αντωνιάδης 2, Γκέλιος 8, Μπαναβάκης, Πιεβαλίτσα 26, Κουκουτίνης 2, Χρυσαφούδης 4, Κύρου. 
Στα άλλα παιχνίδια ο Παναθηναικός ζορίστηκε με τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου αλλά τελικά κέρδισε με σκορ 69-61
α δεκάλεπτα: 15-19, 35-31, 54-43, 69-61
Διαιτητές: Κοτσιμπός-Κωνσταντινόπουλος
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(Γκούρας): Γιαννίκος 7(1), Βασιλείου 9, Υφαντής 2, Καψάλος, Δημακόπουλος 11, Ηλιόπουλος 2, Βλαχογιάννης, Χανιάς 9(2), Καραμαλέγκος 5(1), Αθανασίου, Μαραγκός 24. 
ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ(Σαββάτης): Μπαλλάς 20(4), Μετάι, Νάτσο 3, Τσουκάλης 12, Γκιουζέλης 5, Σκιάνης, Μαρινάκης, Λούκος 8(1), Πουρνάρας 12, Ευσταθόπουλος, Μανουσάκης. 

Ο Μαντουλίδης επιβλήθηκε άνετα του Κενταύρου Λιβαδειάς με σκορ 86-55
Τα δεκάλεπτα: 26-10, 48-22, 64-36, 86-55
Διαιτητές: Αναστόπουλος-Γερακίνης
ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ(Ντολόπουλος): Γιαννάκης 7(1), Ξάκης, Παράσχος, Τελέγκας 2, Παπαρέγκας 15(1), Σλαφτσάκης 14, Νικολάου 15, Παπαδάκης 2, Κίτος 1, Σιόλογκας 22, Σπάχος 2, Ελευθερίου 6. 
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ(Ροζανάς): Σταύρου, Αναγνωστάκος, Αρμάγος 3(1), Αποστολίδης 11(1), Πασαλίδης 2, Λουκάς 2, Αλεξόπουλος 2, Ρουμπέας 4, Παπαδήμος, Λάιος 7(1), Μεργούπης 11(2), Γιούλας 13. 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kapoios eipe oti 8a ta 3analegame meta t prwto matc??? akoma milaei autos?? kavala=omadara

Ανώνυμος είπε...

kavala+diaitisia=omadara

Popolarus είπε...

Οχι Καβάλα+Διαιτησία φίλε.
Το σωστό είναι Διαιτησία+Καβάλα.
Ποια ομαδάρα;;;; Πλάκα μας κάνουν!!!
Για να περάσει στην τελική φάση η Καβάλα, χρειάσθηκε να σφαγιασθεί,κυριολεκτικά,απο την διαιτησία,στον πρώτο αγώνα της Προκριματικής Φάσης,η καταπληκτική ομάδα της Α.Ε Κοζάνης.
Φόρτωσαν στον πλέϊ μέϊκερ Σισμάνη και καλλιτερο παίκτη της 4 φάουλ στο πρώτο δεκάλεπτο και 4 φάουλ στο δεύτερο δεκάλεπτο στον καλλίτερο ψηλό της Καλαϊτζή που πηρε όλα τα ριμπάουντς και είχε 9 (1) πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο.
Η ομάδα της Α.Ε Κοζάνης,αν και είχε τους 2 καλλίτερους παίκτες της στον πάγκο,στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα,παίζοντας φοβερό μπάσκετ,κατάφερε να προηγείται με 3 πόντους 1,5' λεπτό πρίν την λήξη. Στο σημείο αυτό εγινε χειρουργική επέμβαση χωρίς αναισθητικό.
Σφυριχθηκε σε βάρος της Α.Ε Κοζάνης ανύπαρκο εσκεμμένο φάουλ σε διεκδίκηση της μπάλλας και δόθηκαν στην συνέχεια άλλα 3 φάουλ υπερ της Καβάλας.Ετσι νίκησε η Καβάλα.
Την επόμενη μερα (2η αγωνιστική) το σκηνικό επαναλήφθηκε.Με τον ίδιο σχεδόν τρόπο σφαγιάσθηκε και η ομάδα του ΑΟΚ Βεροίας,με αποτέλεσμα να μη αντέξει ο προπονητής και να φύγει απο τον πάγκο!!!!
Αυτά τα ολίγα για την ομαδάρα!!!! της ΕΚ Καβάλας.
Και όλα αυτά συνέβησαν σε ένα παιδικό πρωτάθλημα.
Σαν δεν ντρέπονται λιγάκι!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ομάδα του ΑΓΣΙ έδωσε δύο φιλικά με την ομάδα της Α.Ε. Κοζάνης. Οφείλουμε να σημειώσουμε το υψηλό αγωνιστικό και αθλητικό ήθος των παραγόντων αλλά κυρίως των αθλητών της Κοζάνης και να τους ευχαριστήσουμε για τη φιλοξενία στην πόλη τους. Οι εντυπώσεις μας είναι ότι η Κοζάνη είχε καλύτερη ομάδα από την Καβάλα και προξενούν τουλάχιστον απορίες οι "συμπτωματικά" όμοιες νίκες της Καβάλας και επί της Κοζάνης και επί της ομάδας μας που προηγούνταν καθαρά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τουλάχιστον στην επόμενη αναμέτρηση οι Καβαλιώτες ας αλλάξουν σενάριο. Αυτό το έχουμε δει και ξαναδεί και το βαρεθήκαμε.