Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Με την Ολυμπιακή Εθνική ομάδα νέων στην Τουρκία ο Δημήτρης Μάντζιος


Με την Ολυμπιακή – εθνική ομάδα νέων u16 (γεν. 1995) θα βρεθεί στην Τουρκία ο αθλητής του ΑΓΣΙ Δημήτρης Μάντζιος για να λάβει μέρος στο θερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής νεότητας. Οι αγώνες γίνονται κάθε 2 χρόνια σε κάποια Ευρωπαϊκή πόλη , ενώ για φέτος έχει επιλεγεί η Τραπεζούντα. Ο Δημήτρης βρισκόταν από τις αρχές του μήνα στην Αθήνα , ύστερα από κλήση της Ε.Ο.Κ. , και προετοιμαζόταν εντατικά στο ΟΑΚΑ με την εθνική ομάδα παίδων που θα μας εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς αγώνες νέων 2011.  Οι αγώνες θα γίνουν από τις 25 έως τις 29 Ιουλίου ενώ στις  24 θα γίνει η τελετή έναρξης και την 30η του μήνα η τελετή λήξης. Η αφή της Ολυμπιακής φλόγας είχε πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στην Αθήνα.
Είναι το 11ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 4.000 αγόρια και κορίτσια από 49 ευρωπαϊκές χώρες.
Η σύνθεση της εθνικής ομάδας μπάσκετ που θα λάβει μέρος είναι :
Δημήτριος Μάντζιος (ΑΓΣΙ), Σταμάτιος Αθηνιώτης (Πρωτέας Βούλας), Ευάγγελος Μπέμπης (Ηλυσιακός), Κωνσταντίνος Φακοπουλίδης (Πιερικός), Στέφανος Φασιανός (Μαρούσι), Δημήτριος Φωτόπουλος (Μαρούσι), Ανδρέας Κεφαλάς (Αμύντας), Κωνσταντίνος Κουσιαντζάς (Μαντουλίδης), Ιωάννης Κουζέλογλου (Μαντουλίδης), Γεώργιος Μιχαλόπουλος (Δούκας), Γεώργιος Πηλίτσης (Αστέρια), Τζιοβάν Θεοδοσίου (Μαρούσι).
Προπονητής : Γιάννης Γιαννόπουλος . Β. Προπονητή : Γιώργος Λημνιάτης.

Πέρα από την σημαντική προσωπική διάκριση του Δημήτρη Μάντζιου η επιλογή και συμμετοχή του στην Ολυμπιακή – εθνική ομάδα νέων u16 αποτελεί σίγουρα επιτυχία, διάκριση και επιβεβαίωση της άριστης κατάστασης των υποδομών του τμήματος μπάσκετ του ΑΓΣ Ιωαννίνων και της υψηλής ποιότητας των προπονητικών προγραμμάτων του Συλλόγου.
Ο κ. Νίκος Κασιούμης , έφορος του τμήματος μπάσκετ και  υπεύθυνος Τύπου του ΑΓΣΙ δήλωσε :  Η παρουσία του Δημήτρη Μάντζιου στους Ολυμπιακούς αγώνες νέων της Ευρώπης στην Τουρκία μας γεμίζει υπερηφάνεια και χαρά. Δικαιώνει τις προσπάθειες του Συλλόγου και των προπονητών του που με αμέριστο ενδιαφέρον και αγάπη κατάφεραν να αναδείξουν το ταλέντο και τα αθλητικά του προσόντα έτσι ώστε μέσα σε μια τριετία να κατορθώσει να διακριθεί στο ανώτατο επίπεδο για την ηλικία του λαμβάνοντας μέρος σε μια αθλητική διοργάνωση Ολυμπιακών προδιαγραφών. Εύχομαι στο Δημήτρη να διακριθεί στους αγώνες και η πρώτη του εθνική αποστολή να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία.