Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Νίκησαν τους αντιπάλους και την ατυχία τους οι έφηβοι. ΑΟ Κιάτου – ΑΓΣ Ιωαννίνων : 58-69


Δύο στα δύο για τους έφηβους που με το πάθος για νίκη να περισσεύει επικράτησαν του ΑΟ Κιάτου με σκορ 58-69 . Στα πρώτα 5 λεπτά του α’ δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 12-0 και η συνέχεια στο φωτεινό πίνακα έδειξε 19-4 , αλλά η απάντηση του ΑΓΣΙ ήταν καταιγιστική.  Η ομάδα μας παίζοντας κυρίως με την ψυχή της ανέτρεψε τα δεδομένα ,  κάλυψε τη διαφορά και μπήκε μπροστά στο σκορ. Μελανό σημείο ο τραυματισμός του Θώδη που είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να παίξει αύριο , στο καθοριστικό παιχνίδι με την Απολλωνιάδα.  Αν και λαβωμένος ο ΑΓΣΙ κατάφερε στο ημίχρονο να προηγείται (+19 π) με το Μιχάλη Κύρκο να κάνει την καλύτερή του εμφάνιση. Η κλειστή άμυνα ζώνης των παιχτών του Κιάτου επέτρεψε στους παίχτες του Τσουκανέλη να έχουν πολλά ελεύθερα σουτ και με τον Αναγνωστάκη σε πολύ καλή μέρα (29π – 6 τριπ) οι αντίπαλοι έμειναν να παρακολουθούν στο σκορ. Στο τρίτο δεκάλεπτο και με την ομάδα μας να παίζει χωρίς ψηλούς , αφού ο Κύρκος έμεινε στο πάγκο με 4 φάουλ , το Κιάτο κάλυψε μέρος της διαφοράς αλλά και πάλι οι παίχτες μας δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Η διαφορά διατηρήθηκε στους (+9 ) μέχρι το σφύριγμα της τελευταίας κόρνας δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην ομάδα μας να αναμετρηθεί αύριο με την επίσης αήττητη Απολλωνιάδα για τη διεκδίκηση της πρόκρισης στα τελικά του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων.  
Δεκάλεπτα: 20-19 , 26 – 45 ημ , 46 – 58 , 58 – 69.
ΑΓΣΙ (Τσουκανέλης – Κοντός ): Παπατσίμπας, Παπαδόπουλος 2 , Κύρκος 10 , Αλεξίου, Ζαραβέλας 2, Γιέπης  10 (2), Κατσαπρακάκης 8 (1), Αναγνωστάκης 29 (6), Θωμάι 4 , Θώδης 4.
Απόλυτα ικανοποιημένος ο κ. Τσουκανέλης δήλωσε : «Συγχαρητήρια στους παίχτες μου γιατί σήμερα παρά την μεγάλη ατυχία . λόγω του τραυματισμού του Θώδη , κράτησαν την ψυχραιμία τους και τα έδωσαν όλα για τη νίκη. Παρά την απώλεια και το κοντό σχήμα η ομάδα μου αντέδρασε σωστά και αντιμετώπισε άριστα την άμυνα ζώνης. Ήταν επίσης αρκετά εύστοχη. Βέβαια στην αρχή ξαφνιαστήκαμε λίγο από την πίεση των αντιπάλων αλλά η εμπειρία που έχουμε μας βοήθησε να συνέλθουμε γρήγορα και να παίξουμε ένα φανταστικό πρώτο ημίχρονο. Στο σημερινό παιχνίδι ή ομάδα έπαιξε δυνατά , με ψυχή αλλά και με μυαλό και πήρε δίκαια τη νίκη. Αύριο παίζουμε το πιο καθοριστικό και δύσκολο παιχνίδι μας. Ο τραυματισμός του ψηλού της ομάδας δυσκολεύει την αποστολή μας . Το σίγουρο όμως είναι πως θα προσπαθήσουμε ξανά να κερδίσουμε». 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Εφηβική ομάδα του Α.Γ.Σ.Ι. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ 6 ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.!!!Κέρδισαν την Απολλωνιάδα Πατρών στον τελικό της Δυτικής Ελλάδας με 81 - 79 στην τρίτη !!παράταση με σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΣΙΟΥΜΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Α.Γ.Σ.Ι.

ΟΤΙ ΥΓΕΙΕΣΤΕΡΟ ΣΤΗ Δ.ΕΛΛΑΔΑ.ΜΠΡΑΒΟ

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ: Λύγισε στην 3η παράταση!

Για ένα …κάτι σαν σουτ από τον Κατσαπρακάκη στην εκπνοή της τρίτης παράτασης (!) «λύγισε» η εφηβική ομάδα της Απολλωνιάδας στον «τελικό» της Προκριματικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στη Μεγαλόπολη.

Οι «μελανόλευκοι» του Γιάννη Δίπλαρου διεκδίκησαν επί ίσοις όροις τη νίκη – πρόκριση στις έξι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, όμως, στάθηκαν άτυχοι στο φινάλε της τρίτης παράτασης, όταν ο Κατσαπρακάκης με 5’’ στη διάθεσή του, επιχείρησε διείσδυση, και υπό πίεση δύο αντιπάλων πέταξε τη μπάλα και αυτή βρήκε στόχο!

Τα δεκάλεπτα: 15-16, 29-30 (ημ.), 44-43, 60-60 (κ.α.), 64-64 (α’ παρ.), 70-70 (β’ παρ.), 81-79.

Διαιτητές: Αναστόπουλος – Καραλής.

ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ (Γ. Δίπλαρος): Κ. Σωτηρόπουλος 11(1), Τσιρώνης 20(3), Καρακάσης 4, Μπουμπούλης 1, Ππακώστας Α., Νακόπουλος, Παπακώστας Γ. 4, Τζαμαρίας, Ρεκούτης 14(1), Κόλλιας 12, Κατσαϊτης, Αδαμόπουλος 13.

ΑΓΣΙ: Παπαδόπουλος 2, Τζαραβέλλας 2, Αναγνωστάκης 27(1), Κατσαπρακάκης 13(2), Θωμάϊ 14(1), Γέφης 8(2), Αλεξίου 3(1), Κύρκος 7, Θώδης 5.

Κοντά στην αποστολή της ομάδας στη Μεγαλόπολη βρέθηκαν, ο πρόεδρος του σωματείου Σωτήρης Χαλκιόπουλος, ο γενικός αρχηγός του Απόλλωνα Βασίλης Λιανός, ο αρχηγός αποστολής Θάνος Γαλάνης, ο Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο Γιώργος Σπηλιώπουλος και αρκετοί Πατρινοί φίλαθλοι.

Άρθρο του/της AΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΝΤΟΥΒΑ
http://www.sportfmpatras.gr/article-17682.html