Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Κράτησε την παράδοση o ΑΓΣΙ. Για 3η συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητές οι έφηβοι.ΝΙΚΟΠΟΛΗ – ΑΓΣΙ : 47-66 .



Η καλύτερη ομάδα εφήβων κατέκτησε τον τίτλο της πρωταθλήτριας ΕΣΚΑΒΔΕ 2011-12. Ο ΑΓΣΙ επιβεβαίωσε την ανωτερότητα του επικρατώντας εύκολα της Νικόπολης με 47-66 στον τελικό που έγινε στο ΔΑΚ Άρτας και διατήρησε για 3η συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο του πρωταθλητή ΕΣΚΑΒΔΕ , επαναλαμβάνοντας τις επιτυχίες των ετών 2008, 2010 και 2011.  
Με καλή ψυχολογία και γεμάτος αυτοπεποίθηση παρουσιάστηκε στο παρκέ ο ΑΓΣΙ και από τα πρώτα λεπτά πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ήδη από το πρώτο 10λεπτο  φάνηκε πως ο συγκεκριμένος τελικός θα πάει στα χέρια των Γιαννιωτών , αποτέλεσμα που δεν εξέπληξε κανένα. Στη δεύτερη περίοδο η Νικόπολη πίεσε και εκμεταλλευόμενη τα επιθετικά λάθη της ομάδας μας πλησίασε , στα μέσα του δεκάλεπτου , στους  -5.  Τότε οι παίχτες του Τσουκανέλη αποφάσισαν να καθαρίσουν οριστικά το παιχνίδι. Έχοντας την απόλυτη κυριαρχία κάτω απ’ τα καλάθια , δίνοντας μαθήματα υψηλής αμυντικής τακτικής και με Αναγνωστάκη και Μάντζιο να αναλαμβάνουν τις επιθετικές πρωτοβουλίες τελείωσαν το ημίχρονο με σκορ 24-38. Η ανάπαυλα έδωσε την ευκαιρία στον Τσουκανέλη να διορθώσει κάποιες λεπτομέρειες και έτσι στο 3ο δεκάλεπτο ο ΑΓΣΙ απλά … δεν παιζόταν (επιμ. σκορ 2-15) . Η τέταρτη περίοδος , και αφού όλα είχαν κριθεί , κύλισε ως τυπική διαδικασία. Στο τέλος όλοι οι παίχτες του ΑΓΣΙ πήραν χρόνο στο παρκέ και οι ρυθμοί έπεσαν αφήνοντας και τη μεγάλη διαφορά +28π να μειωθεί στους +19π. Την απονομή στους πρωταθλητές έκανε ο κ. Θόδωρος Μυζίκος .
Ο κ. Τσουκανέλης δήλωσε : « Συγχαρητήρια στους παίχτες μου για την άνετη νίκη. Οι ψαλιδισμένες και ελάχιστες προπονήσεις  τους δεν επηρέασαν τη διάθεση και το κέφι  τους να πάρουν για 3η συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο. Πρόκειται για ταλαντούχους παίχτες που όσο κι αν τα βαριά σχολικά προγράμματα τους πνίγουν κατορθώνουν κάθε φορά να δείχνουν το υψηλό επίπεδο του μπασκετικού ΑΓΣΙ. Στη άμυνα ήταν εκπληκτικοί , ενώ στην επίθεση δεν απέφυγαν τα πολλά λάθη που θα εκτόξευαν περισσότερο τη διαφορά. Γνωρίζουμε αρκετά καλά τι μας περιμένει. Έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε για μια πορεία αντάξια της ιστορίας του συλλόγου μας. Ευχαριστώ όσους συμπαραστέκονται και βοηθούν τη δύσκολη προσπάθεια που κάνουμε. Εύχομαι σε όλους ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ».
Από τον ΑΓΣΙ ο αρχηγός Θωμάι εντυπωσίασε για την ενέργεια που χάριζε στην ομάδα και τις τάπες. Οι Αναγνωστάκης , Μάντζιος και Κύρκος δεν είχαν αντίπαλο. Καλή εμφάνιση για τους Λαμπρόπουλο , Σπυρίκο , Καραπάνο , Τζάνη , Τσακανίκα , Αλεξίου , Καραμπίνη και Ηλιάδη.
Από τη Νικόπολη διακρίθηκαν οι Αρταβάνης και Κωνής.
Διαιτητές : Τσώνος , Ζέρβας .
Δεκάλεπτα : 13-18 , 24 – 38 ημ , 26 – 53 , 47 – 66  
ΝΙΚΟΠΟΛΗ (Πολίτης) : Κωνής 13, Κρεμμύδας , Ντούσιας , Σακκάς,  Αρταβάνης 13(1), Τζώρας 5(1), Ζαλοκώστας 2, Μπαλάσκας , Μπουτόπουλος 4, Τζόκας 4, Πάσχος , Βουκελάτος 6.  
ΑΓΣΙ (Τσουκανέλης – Κουβάτσης) : Τσακανίκας , Κύρκος 9, Αλεξίου,  Σπυρίκος , Καραπάνος 1,  Τζάνης  5, Θωμάι 13, Μάντζιος 14, Ηλιάδης , Καραμπίνης ,  Λαμπρόπουλος 2, Αναγνωστάκης 22 (1).  

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απο την ομαδα της νικοπολης ελειπαν βασικοι παικτες

Ανώνυμος είπε...

apo ton agsi eleipan basikoi. an den eleipan to skor tha itan 100+

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxaxaaxaxaxaxaxaxaxaxaa