Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Στον τελικό τα ΜΙΝΙ99. ΚΡΟΝΟΣ ΓΑΣ – ΑΓΣΙ : 49-59



Ο ΑΓΣΙ  ήταν ο νικητής της δεύτερης αναμέτρησής του για φέτος με τον ΚΡΟΝΟ στα ΜΙΝΙ99, επικρατώντας με 49-59 , σε έναν αγώνα πραγματικό θρίλερ που κρίθηκε στα τελευταία 2 λεπτά του αγώνα. Έπαθλο του παιχνιδιού ήταν η πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης των ΜΙΝΙ99.
Το ξεκίνημα ιδανικό για τον ΑΓΣΙ ,  που με τον Χρήστο Καννή σε ηγετικό ρόλο (13 π. στο α΄ δεκάλεπτο) ,  κατάφερε να πάρει προβάδισμα 10 πόντων στο α’ ημίχρονο. Η  διαφορά αυτή όμως δεν αποδείχτηκε αρκετή για να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Έτσι κι αλλιώς όλοι περίμεναν ότι ο αγώνας θα ήταν αμφίρροπος ανάμεσα σε δυο πολύ δουλεμένες ομάδες που τους άξιζε να βρεθούν στον τελικό.
Μετά την ανάπαυλα οι παίχτες του Βαγγέλη Αυγερινού άρχισαν σιγά-σιγά να ψαλιδίζουν τη διαφορά , κυρίως λόγω της υπεροχής του Τενεχτσή κάτω από τα καλάθια. Το 3ο δεκάλεπτο ήταν πανωλεθρία για την ομάδα μας (επιμ. σκορ 14-6). Ο φωτεινός πίνακας έδειξε στα 5:59’’ του 4ου δεκάλεπτου 45-45 με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Εκεί η ομάδα του Δήμου Θώμου έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε , παίζοντας ψύχραιμα αλλά και με καλές άμυνες , να πάρει το πολύτιμο ροζ φύλλο. Ο ΚΡΟΝΟΣ έδειξε σίγουρα στοιχεία πολύ καλής ομάδας αλλά η νευρικότητα των τελευταίων κρίσιμων λεπτών και οι αποβολές με 5 φάουλ του Γεωργίου και του Ποσποτίκη ήταν καθοριστικοί παράγοντες για την ήττα.
Παράπονα πάντως εκφράστηκαν από τη μεριά του ΚΡΟΝΟΥ για τη διαιτησία.
Από τον ΑΓΣΙ ξεχώρισαν οι Χρήστος Καννής και Θωμάς Μητσόπουλος. Από τον ΚΡΟΝΟ διακρίθηκαν οι Γεωργίου , Τενεχτσής και Μούλας.  
Ο κ. Δήμος Θώμος δήλωσε : «Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη. Ο αγώνας , όπως είδαν όλοι , ήταν ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων με πολύ ταλέντο και τεχνική για την ηλικία τους. Ειδικά για την ομάδα μου αυτό φαίνεται καθαρά. Τα παιδιά αυτά , έστω και κατά διαστήματα, παίζουν όπως οι μεγαλύτεροι , ηλικιακά , αθλητές. Ο αγώνας που παρακολουθήσαμε σήμερα μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον του γιαννιώτικου μπάσκετ. Στο τέλος , έστω και δύσκολα , κερδίσαμε και τώρα πάμε στον τελικό για να διεκδικήσουμε τον τίτλο.  
Διαιτήτευσαν : Ζιώγας και Βούλγαρη.
Δεκάλεπτα : 12-21 , 24-34 (ημ). , 38-40,49-59.
ΓΑΣ ΚΡΟΝΟΣ (ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ) : Μασσαλάς , Στέφας , Μούλας 10(1), Μαστάκουλης 4,  Σαράτσης , Οικονόμου , Ποσποτίκης 4, Γκούρας , Αλεξίου 4 , Γεωργίου 11, Τσουμάνης 6,  Τενεχτσής  10.
Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων (ΘΩΜΟΣ) : Βάσσης 4, Τσίλογλου , Μητσόπουλος Ν. , Καμινάρης 4,  Καννής 20(1) , Μητσόπουλος Θ. 15, Πάνος 3, Μπάμπας 1, Βαδιβούλης 2, Καρράς  2, Λέκκος 6, Γούκος 2 .