Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Διάκριση του Μάντζιου στην Τουρκία.


Με το Δημήτρη Μάντζιο να ξεχωρίζει (πρώτος σκόρερ 13π – 2 τρίποντα (100% ευστοχία) έγινε σήμερα στην Τραπεζούντα ο δεύτερος ημιτελικός μεταξύ ΣΕΡΒΙΑΣ και ΕΛΛΑΔΑΣ για το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής νεότητας. Ο αθλητής του ΑΓΣΙ , αν και από την αρχή των αγώνων ταλαιπωρήθηκε από ελαφρύ διάστρεμμα , κατόρθωσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να αναδείξει το ταλέντο του πετυχαίνοντας παράλληλα μια μεγάλη διάκριση για το Γιαννιώτικο μπάσκετ. Το Εθνικό μας συγκρότημα τελικά ηττήθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα (62-59) και θα αγωνιστεί στο μικρό τελικό της διοργάνωσης διεκδικώντας το χάλκινο μετάλλιο. Αντίπαλος της θα είναι η ομάδα της Τουρκίας.
Ο τραυματισμός του Δημήτρη στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής ομάδας είχε ως αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα (ήττα από ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ με 70-66), στον δεύτερο αγώνα με την Ρωσία να αγωνιστεί ελάχιστα (νίκη με 73-71) και στο 3ο να αγωνίζεται για λίγη ώρα κατορθώνοντας πάντως να πετύχει 4 πόντους και να μαζέψει 4 ριμπάουντ (3 αμυντ – 1 επιθ), κάνοντας και από 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο. Έτσι σήμερα που αισθανόταν πολύ καλύτερα, ξεκίνησε στην βασική 5αδα της Εθνικής μας και έκανε την καλύτερή του εμφάνιση.
Η μπασκετική οικογένεια του ΑΓΣ Ιωαννίνων απέστειλε συγχαρητήρια στο Δημήτρη για την εξαιρετική του εμφάνιση και τη διάκρισή του ενώ του ευχήθηκε με τον ίδιο τρόπο να συνεχίσει συμβάλλοντας στις νίκες της Εθνικής μας ομάδας. 
Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση για τον αθλητή Δημήτρη Μάντζιο, αλλά και για τον σύλλογο του ΑΓΣΙ αφού η συμμετοχή στην Εθνική ομάδα είναι ότι το όνειρο του κάθε αθλητή σε οποιοδήποτε άθλημα και αν αγωνίζεται.

Στον πίνακα τα στατιστικά στοιχεία της Εθνικής μας ομάδας. 

2 σχόλια:

Θεόδωρος Μυζίκος είπε...

Δημήτρη συγχαρητήρια. Σου ευχόμαστε ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μυζίκο σας ευχαριστώ πολύ. Σας εύχομαι υγεία και όπως πάντα να στηρίζετε τα νέα παιδιά της περιοχής μας που αγαπούν το μπάσκετ. Στους συναθλητές μου εύχομαι υγεία και να έχουν παρόμοιες ευκαιρίες για να δείχνουν ότι το μπάσκετ στην Ήπειρο έχει πολλές δυνατότητες.
Δημήτρης Μάντζιος