Ακαδημίες μπάσκετ ΑΓΣΙ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Από τις Ακαδημίες του ΑΓΣΙ στα κλιμάκια των Εθνικών ομάδων.



Στις προπονήσεις της Εθνικής ομάδας εφήβων και παίδων συμμετείχαν την Δευτέρα οι Αναγνωστάκης και Μάντζιος, αφού για μία ακόμη φορά κλήθηκαν να παραστούν σε αυτές. Συγκεκριμένα ο Αναγνωστάκης στην προπόνηση της Εθνικής ομάδας εφήβων που έγινε στο Αλεξάνδρειο και ο Μάντζιος στην ομάδα παίδων  που έγινε στο κλειστό των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη. 
Εμφανώς ικανοποιημένος από τις συνεχόμενες κλήσεις των αθλητών στα αντίστοιχα τμήματα, ο έφορος μπάσκετ του συλλόγου κ. Νίκος Κασιούμης , δήλωσε:
«Η ενιαία φιλοσοφία του μπασκετικού ΑΓΣΙ παραμένει σταθερή εδώ και δεκαετίες. Η αθλητική ανάπτυξη γίνεται ουσιαστική και είναι εφικτή όταν θεμελιώνεται στην αξιοποίηση του εγχώριου δυναμικού από τις μικρότερες ηλικίες. Υλοποιώντας με αποφασιστικότητα αυτή την αντίληψη ο σύλλογός μας διαθέτει τις πιο άρτια οργανωμένες ακαδημίες μπάσκετ στην περιοχή και περιλαμβάνει στα αγωνιστικά του τμήματα τους πιο ταλαντούχους μικρούς μπασκετμπολίστες της πόλης και όχι μόνο.
Η μεθοδική και σχολαστική δουλειά σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και η επιμονή και υπομονή με στόχο την εξέλιξη των αθλητών μας , σε όσο το δυνατόν ψηλότερο επίπεδο , έχουν σαν αποτέλεσμα τις μεγάλες διακρίσεις του Συλλόγου. Οι τίτλοι πάντως δεν είναι αυτοσκοπός.  Βασικός στόχος του Δ.Σ. και του προπονητικού team είναι η  παραγωγή και η ανάδειξη ταλέντων στο χώρο του μπάσκετ , μια διαδικασία που δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Η επιβεβαίωση των επιτυχημένων προσπαθειών προκύπτει από την ώριμη αθλητική εικόνα που παρουσιάζουν συνολικά οι υποδομές μας, αλλά κυρίως αρκετοί από τους αθλητές μας  σε ατομικό επίπεδο. Πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι ο Γιάννης Αναγνωστάκης και ο Δημήτρης Μάντζιος. Δύο νεαροί αθλητές βγαλμένοι από τις Ακαδημίες του ΑΓΣΙ, μόλις 16 και 15 χρονών που αγωνίζονται πλέον στη δωδεκάδα του ανδρικού τμήματος , βοήθησαν πολύ με τη συμμετοχή τους στην πρόκριση της εφηβικής ομάδας στα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος και ήδη έχουν κληθεί και συμμετέχουν στα κλιμάκια των εθνικών ομάδων , εφήβων και παίδων αντίστοιχα.
Η εξέλιξη και οι μέχρι τώρα διακρίσεις αυτών των παιδιών δικαιώνουν τις προσπάθειές μας και ενισχύουν τη διάθεσή μας να αναδειχθούν στο άμεσο μέλλον περισσότερα παιδιά του συλλόγου. Πιστεύω ότι  , συνεχίζοντας την σκληρή δουλεία , στο μέλλον θα κληθούν και άλλα παιδιά από τον ΑΓΣΙ στις Εθνικές ομάδες.
Στον Γιάννη Αναγνωστάκη και στον Δημήτρη Μάντζιο εύχομαι να συνεχίσουν στους ίδιους εντατικούς ρυθμούς προπόνησης ώστε να εξακολουθούν να επανδρώνουν τις εθνικές μας ομάδες. Συγχαρητήρια και πάλι στα παιδιά». 
Στη φωτογραφία ο Γιάννης και ο Δημήτρης στη Θεσσαλονίκη (Αλεξάνδρειο Μέλαθρο) μετά την προπόνηση με τα κλιμάκια των Εθνικών  ομάδων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: